Zincirler hala kapıda, destek yetersiz

İYİ Partili Cesur: 100 bin esnaf kepenk kapattı, borçlular, icralar arttı, geniş tanımlı işsizlik arttı, iflaslar zinciri arttı ve zincirler hâlâ kapıda duruyor çünkü destek yok. Yani yok denecek kadar az ve aslında var diyecek kadar da yok.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, "100 bin esnaf kepenk kapattı, borçlular, icralar arttı, geniş tanımlı işsizlik arttı, iflaslar zinciri arttı ve zincirler hâlâ kapıda duruyor çünkü destek yok. Yani yok denecek kadar az ve aslında var diyecek kadar da yok." dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Cesur'un gündeminde ekonomik tablo ve vatandaşın geçim sıkıntısı vardı.

Esnafın sıkıntılarına da işaret eden Cesur şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanımız bir yıldır açıklamalar yapıyor. Geçen sene bugünlerde, hatta bir ay sonra, 1 Nisanda "Biz, bu virüsün, yani Covid-19'un bu kadar hızlı yayıldığını bilmiyorduk." demişti. Biz de 30 Ocakta "Çok önemli, yayılır bu, aman." deyip önerge vermiştik, sürekli söylemeye devam ediyorum, bu konuya her çıktığımda. Niye söylüyorum? Şimdi, yine Sağlık Bakanı açıklamalar yapıyor ve diyor ki: "Normalleşeceğiz." Biraz sonra açıklayacağım. Şimdi, bu sürede ne oldu? 2 milyon 711 bin hastamız, 383'ü sağlık çalışanı, 28 bin 638 vatandaşımızı da kaybettik. Sadece bununla kalmadık, aslında bunun iki katı da ölümler, PCR negatifleri de sayarsak. Bir de aynı zamanda 100 bin esnaf kepenk kapattı, borçlular, icralar arttı, geniş tanımlı işsizlik arttı, iflaslar zinciri arttı ve zincirler hâlâ kapıda duruyor çünkü destek yok. Yani yok denecek kadar az ve aslında var diyecek kadar da yok. Yani 1 Haziranda bütüncül veya çağdaş bir pandemi yönetimi olmadığı için erken normalleşme kararı alarak daha sonra günlük 30 bin vakaları gören Türkiye, bugün bir yenisiyle daha karşı karşıya."

Bakmadan Geçme