İSO Başkanı: Enflasyon Ve Hammadde Baskıyı Artırıyor

İso Başkanı Erdal Bahçıvan enflasyondaki artış ve faizlerdeki dalgalanmalar nedeniyle finansman yüklerinin de önemli ölçüde arttığını söyledi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, bu yıl enflasyonun sanayiciler için önemli bir stres kaynağı olduğunu belirterek, "Enflasyonun sanayiler için öngörülemezlik, istikrarsızlık olduğuna inanıyoruz. Enflasyonun olduğu ortamda kolay kolay yatırım yapılmaz" ifadelerini kullandı.

İSO Başkanı Bahçıvan, düzenlediği basın toplantısında, İSO'nun ''Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının sonuçları kapsamında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye PMI endeksinin dünyadan negatif ayrışmasını her kesimin dikkate alması gerektiğini vurgulayan Bahçıvan, "Dünya sanayisi, 2009 yılından bu yana en olumlu günlerini yaşarken, global kıyaslama yapabilme noktasında en değerli ve güvenilir marka olan ve imalat sektöründe 34 ekonomide ölçülen PMI verilerinde performansı en düşük dördüncü ülke olduğumuzu göz ardı etmememiz gerekiyor. Bunun temel sebeplerine mutlaka inmeliyiz" dedi.

Bakmadan Geçme