1 Milyon 300 Bin Esnafın Borcu Ertelendi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'Bugün müjdeli haberle geldik. Düşük faizli kredi kullanan, TESKOMB kefaletiyle kredi kullanan yaklaşık 1 milyon 300 bin esnafımızın 13 milyar kredi borcu haziran ayı sonuna kadar ertelendi' dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, çeşitli incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. Bakan Pekcan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile birlikte Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret ederek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tedbirleere uyarak koronavirüs vaka sayılarının azaltılmasının önemli olduğunun altını çizen Bakan Pekcan, TESKOMB kefaletiyle kredi kullanan yaklaşık 1 milyon 300 bin esnafın 13 milyar borcunun haziran ayı sonuna kadar ertelendiği duyurdu. Bakan Pekcan, şunları söyledi:

"Son günlerde mutasyonla ilgili çekingenliğimiz var. Yoksa bu kısıtlamaları devlet olarak kim ister ki yapmayı? Mecburiyetten kaynaklanan bir süreç. İçinde bulunduğumuz sürece de ekonomimizi en az etkilenecek şekilde atlatmak için el bilirliğiyle gayret halindeyiz. Bu süreçte Türkiye, ihracatta üçüncü çeyrekte yüzde 33,4 büyüme gerçekleştirdi. Son çeyrekte de önceki çeyreğe göre yüzde 18,4 büyüme gerçekleştirdik. İlk defa çeyreklik dönemde ihracatımız 51,2 milyar dolar seviyesine ulaştı. 2020 yılı ihracatımızı orta vadeli hedefimizin üzerine çıkarak, 169,5 milyar olarak gerçekleştirdik. Çok şükür, ocak ayında da bu trendimiz devam ediyor. 15 milyarın üzerine çıkarak, ocak ayı ihracatı olarak en yüksek rakamı yakaladık. Diyarbakır özelinde çalışmalarımız devam ediyor. Esnaf ve sanatkarlar, TESKOMB aracılığıyla düşük faizli kredi kullanıyorlar. Kredinin toplam tutarı 68 milyar dolara ulaştı. Bunun sadece 42 milyar doları 2020 yılında verildi. Bu kredilere baktığımız zaman Diyarbakır'a 484 milyon TL kredi verdik. Bugün müjdeli haberle geldik. Düşük faizli kredi kullanan, TESKOMB kefaletiyle kredi kullanan yaklaşık 1 milyon 300 bin esnafımızın 13 milyar kredi borcu haziran ayı sonuna kadar ertelendi. İnşallah pandemi sürecinin atlatılmasıyla beraber kaldığımız yerden çok daha hızlı ve güçlü şekilde devam edeceğiz." 

Bakmadan Geçme