10 Bin Esnafa Müjde

Etimesgut Belediyesi, ilçede, tam kapanma süreci nedeniyle zor durumda olan yaklaşık 10 bin esnafa, toplamda 10 milyon TL'lik bir destek paketi hazırladı.

Murat Yılmaz'ın haberine göre Etimesgut Belediyesi, paket için Belediye Meclisi bugün olağanüstü toplanacak. Başkan Enver Demirel, “Yardımın çerçevesini, kriterlerini Meclis üyelerimizle birlikte belirleyip, detaylarını kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Etimesgut Belediyesi koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 günlük tam kapanma nedeniyle iş yapamayan esnaf için 10 milyon TL’lik bir destek paketi hazırladı. Hazırlanan paket kapsamında ilçe sınırlarında faaliyet gösteren yaklaşık 10 bin esnafa toplam 10 milyon TL’lik nakdi destek sağlanması planlanıyor.

Belediye tarafından hazırlanan destek paketi, bugün olağanüstü toplanacak olan Etimesgut Belediye Meclisi’ne sunulacak. Paketin detaylarını görüşecek olan Meclis, son kararı verecek. Esnafın pandemide, özellikle de tam kapanma sürecinde ekonomik zorluklar yaşadığına dikkat çeken Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, paketle ilgili şunları söyledi:

HAZIRLIKLARI YAPTIK

“Bu süreçte belediye olarak dar gelirli, yoksul, muhtaç ve kimsesizler ile engellilere yönelik önemli sosyal destekler sağlıyoruz. İlçemizde faaliyet gösteren esnafımıza yönelik nakdi yardımda bulunmak için de gerekli hukuki araştırmaları yaptık, altyapısını oluşturduk. Belediye Meclis’imizi olağanüstü toplantıya çağırdık. Meclis’imizden de onay alırsak inşallah esnafımıza yaklaşık 10 milyon TL’lik bir para yardımında bulunmayı planlıyoruz.

Yardımın çerçevesini, kriterlerini yine Meclis üyelerimizle birlikte belirleyip, detaylarını kamuoyuyla paylaşacağız. Esnafımız için hayırlı olsun. İnşallah bu süreci hep birlikte kurallara uyarak en kısa sürede atlatırız.”

ESNAF BAŞINA BİN 200 TL

Meclis’e sunulacak destek paketinin ayrıntıları ise şöyle: *Etimesgut’ta ikamet eden ve pandemi koşulları sebebiyle dar gelirli duruma düşen, gelir vergisi, kurumlar vergisi veya basit usulde vergilendirmeye tabi esnaf, sanatkâr, çiftçi ve işletme sahibi Etimesgutlular sosyal yardım kapsamına alınacak.

Yukarıdaki grupta yer alan, 2020 takvim yılına ait vergi matrahı, zararla kapatıldığı için hiç gösterilmeyen veya 2020 yılı brüt asgari ücretin 1 yıllık tutarı olan 35 bin 316 TL’ yi geçmeyen tutarda vergi matrahı beyan edenlere bir defalığına Bin 200 TL ödeme yapılacak.

Faaliyet konusu kuyumculuk, inşaat şirketi ve müteahhitlik faaliyeti, döviz alım-satım bürosu, akaryakıt istasyonu ve akaryakıt alım-satım faaliyetleri, oto alım-satım galeri faaliyetleri olan esnaf ve işletmeciler ile şirketler sosyal yardım kapsamı dışında olacak.

*Başvurular belediyenin web sitesindeki müracaat işlemleri kısmından, postayla veya bizzat belediyeye müracaatla yapılacak.

*Müracaatta, ikamet belgesi ve 2020 yılı vergi matrahını veya tahakkuk eden vergiyi gösterir vergi levhası belge sureti ya da vergi tahakkuk evrakı istenecek.

Bakmadan Geçme