10 günde Bin 382 Esnaf Kredi İçin Başvurdu

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen sektörlere destek olmak, ticaretin devamını sağlamak üzere 1 Haziran'da başlayan ve 'nefes kredisi' olarak ifade edilen KOBİ (Küçük ve Orta Boy İşletme) Finansman Destek Paketi ile üyelerine 1 milyar 250 milyon liralık kredi hacmi oluşturduklarını vurguladı.

Nefes kredisi kapsamında 10 günlük sürede bin 382 oda üyesinin, 173 milyon lira tutarında kredi temin etmek üzere bankalara başvuruda bulunduğunu açıklayan Baran, “ATO olarak tüm kaynaklarımızla üyelerimizin yanındayız.

1.5 yıldır devam eden salgın nedeniyle özellikle hizmet sektöründeki üyelerimiz sıkıntılı günler yaşadı.

Üyelerimizin, yatırım ve işletme giderleri ile finansmana erişme sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla ATO olarak tüm kaynaklarımızı seferber ederek 1 milyar 250 milyon liralık kredi hacmi oluşturduk” dedi.

Nefes kredisinde, 2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ'ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olanlar azami 200 bin lira kredi kullanabiliyor.

Yüzde 17.5 faiz oranıyla kullandırılan krediler, 6 ay geri ödemesiz dönemin ardından 12 eşit taksitle geri ödenecek.

ATO üyeleri, kredi başvurusu için www.atonet.org.tr adresi üzerinden e-ATO uygulamasına giriş yaparak’“2021 Nefes Kredi Paketi İçindir’ ibareli faaliyet belgelerini ücretsiz temin edebiliyor.

Bakmadan Geçme