11 aydır kapalı olan esnaf ne yiyip içiyor?

CHP'li Özel: Bütün Türkiye'de bir lokantada, bir masanın iki ucunda oturmak yasak. Lokanta kapalı. Kahvehanede her masada bir kişi oturacak desem, kahveciler razı gelecek. Yasak. Bir grup esnafımızın içki sattıkları için 11 aydır açılmadan kapalı dükkanları. Çoluğu çocuğu ne yer, ne içer, garsonu ne oldu?

CHP Grup Başkanvekil Özgür Özel, "Bütün Türkiye'de bir lokantada, bir masanın iki ucunda oturmak yasak. Lokanta kapalı. Kahvehanede her masada bir kişi oturacak desem, kahveciler razı gelecek. Yasak. Bir grup esnafımızın içki sattıkları için 11 aydır açılmadan kapalı dükkanları. Çoluğu çocuğu ne yer, ne içer, garsonu ne oldu?" dedi.

"Meclis gündemine bir genel görüşme talebi sunacaklarını açıklayan Özel,  TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:

"Genel görüşme talebimiz salgın ile ilgilidir. Mutasyona uğrayan virüsle ilgilidir. Çok geriden gittiğimiz aşı ile ilgilidir. Fahrettin Koca'nın genel görüşmeye katılmasını, Meclis'te bilgilendirme yapmasını, sorularımızı cevaplaması bekliyoruz. Çünkü işler yolunda gitmemektedir. Samimiyetle salgınla mücadele yerine her şeyde olduğu gibi algı yönetimi. Bu tabloya bakarsanız, insanların en yüksek vakaların olduğu iller Trabzon, Rize, Giresun, Osmaniye, Tokat ve Adıyaman'da çok ciddi tedbirler ve maske-mesafeyle çok ciddi özen göstermek lazım. Bu tablo ilk kez bizde var ama devletin elinde hep var. En üstlerde Trabzon, Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Gençlik Kolları Kongresi'ne bağlanıyor ve diyor ki: ‘Salgına rağmen bu salonu tıklım tıklım dolduran gençlerimize selam olsun.’ Salgın olduğu için tıklım tıklım olmamak lazım. Salgına rağmen tıklım tıklım dolduran gençlerin hayatı tehlikede ve en çok tedbir alınması gereken Trabzon'da, en yanlış işi yapıyorsunuz. Trabzon Barosundaki 500 avukat, pandemi var, yan yana gelmesinler diye Baro seçimini yapamıyor. Ama ‘salonu tıklım tıklım maşallah, virüse inat doldurdunuz’ diyor Recep Tayyip Erdoğan. Böyle mi örnek olacaksın? 12 Şubat günü Rize'de temaslarda bulunuyor. 15 Şubat günü yine Rize'de 3 gün sonra. Rize 202,44 ile en yüksek ikinci il. Bütün Türkiye'de bir lokantada, bir masanın iki ucunda oturmak yasak. Lokanta kapalı. Kahvehanede her masada bir kişi oturacak desem, kahveciler razı gelecek. Yasak. Bir grup esnafımızın içki sattıkları için 11 aydır açılmadan kapalı dükkanları. Çoluğu çocuğu ne yer, ne içer, garsonu ne oldu? Soran yok. Baro seçimi yasak, dernek toplantısı yasak. Recep Tayyip Erdoğan nerelerde dolaşıyorsa, önden bakarsan gitmemesi lazım. Arkadan bakarsan halk sağlığı konusundaki en yanlış işi yapıyor ve buna Bilim Kurulunun, Sağlık Bakanının artık bir şey söylemesi lazım. Olacak iş değil. Sağlık Bakanı'nı Meclis'e çağırıyoruz. Genel görüşme açılacak ve bu genel görüşmenin açılmasını talep edeceğiz. Aşılar, mutant virüslere etkili mi?"

Bakmadan Geçme