12 milyon olan yoksul sayısı pandemide ikiye katlanacak

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, 'Günümüzde yoksul sayımız, maalesef, 12 milyona dayanmıştır ve pandemi sonrasında bunun 2 kat artacağı öngörülüyor' dedi.

 

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, “Günümüzde yoksul sayımız, maalesef, 12 milyona dayanmıştır ve pandemi sonrasında bunun 2 kat artacağı öngörülüyor” dedi.

Vatandaşın en önemli gündemi işsizlik ve yoksulluk olduğuna dikkati çeken Erel, “İstatistik Kurumunun son verilerine göre, resmî rakamlara göre 4 milyonu aşan bir işsiz sayımız var ama bu sadece resmî kurumlara iş aradığını beyan eden vatandaşlarımızın sayısı. Oysa, gezdiğimiz Anadolu’da, gezdiğimiz memleketimizde bu sayının 10 milyonun üzerine çıktığını herkes Hasandağı gibi görmektedir” diye konuştu.

Erel, TBMM Genel Kuruluna hitap ederken şunları kaydetti:

 “Genç işsizlik almış başını gidiyor, her geçen gün artıyor. 2004 yılında 100 binin altında olan üniversiteli işsiz sayısı bugün resmî kayıtlarda 1 milyona, gayri resmî kayıtlarda da 3 milyona yaklaşmıştır. Bunların içerisinde atanamayan öğretmenlerimiz, sağlık personelimiz, mühendislerimiz, iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarımız var; her gün sizlere de mesaj gelmektedir. Özellikle çok zeki ve başarılı öğrenciler, hayata kısa yoldan atılmak ve ekonomisi zor durumda olan ailelerinin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla sağlık meslek liselerine gitmişler ve sağlık meslek liselerini başarıyla bitirerek sağlık ordusuna katılma hayaliyle yanıp tutuşmaktadırlar ama bir türlü beklentilerini karşılayacak bir kadro açıklaması gelmemiştir. Gençlerimiz karamsardır, gençlerimiz ümitsizdir; bu nedenle, her 100 gençten 62’si ülkemizden, kesin olarak yerleşmek kaydıyla başka memleketlere gitmek istiyor. Gençliği olmayan bir milletin geleceğinin olmayacağı da hepimiz tarafından bilinmelidir, bilinmektedir.”

Yoksul milyonlar...

“Günümüzde yoksul sayımız, maalesef, 12 milyona dayanmıştır ve pandemi sonrasında bunun 2 kat artacağı öngörülüyor. Yine, emeklilerimiz ömrünü, yıllarını çalışma hayatına vermiş, “Artık dinleneyim, rahat bir hayat süreyim.” diyorlar ama 4 milyon emekli asgari ücretin altında ücret alıyor. Yine, 1 milyon emekli 1.500 lira emekli maaşı almakta. Bu miktarlarla geçinmenin ne kadar zor olduğunu anlatmaya gerek yok diyorum.”

Bakmadan Geçme