20 Bin TL Kredi, Bir Yıl Geri Ödemesiz Olmalı

Yeni Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Çatan 'iş yapamayan ve yeni ürün alamayan esnaf borçlanmaktan ve iş yapamamaktan iş yerini kapatmak zorunda kalacaktır. ' dedi.

Yeni Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Çatan,"esnafımıza bir yıl geri ödemesiz olmak şartıyla en az 20 bin TL faizsiz kredi desteğinde bulunmalıdır" çağrısında bulundu.

Düğün salonları, kafeler, spor salonları, kıraathaneler, çay ocakları gibi iş yerleri kapanan veya çalışma saatleri sınırlandırılan esnafın vergi, prim, kredi, kira ödemeleriyle elektrik, su ve doğal gaz faturalarını ödemekte sıkıntı çektiklerini vurgulayan  Çatan şöyle konuştu:

 "Esnafımızla bu esnaf kesimlerimize ivedilikle nakdi destek tekrar sağlanmalı. İş yerini iş yokluğundan kapatmak zorunda olan esnafımızın ayakta kalabilmesi için devletimizin esnafımıza bir yıl geri ödemesiz olmak şartıyla en az 20 bin TL faizsiz kredi desteğinde bulunmalıdır. Böyle bir imkan sağlandığı takdirde bu para esnafımızın sıkıntılarını bir nebze de olsa hafifletir. Böylece sıkıntılarını gideren esnaf önüne bakarak tekrar canlanmaya başlar. Aksi durumda iş yapamayan ve yeni ürün alamayan esnaf borçlanmaktan ve iş yapamamaktan iş yerini kapatmak zorunda kalacaktır. Temennimiz devletimizin sesimizi duyması ve bu duruma bir an evvel destek olmasıdır."

Bakmadan Geçme