40 bin zincir market, esnafı bitme noktasına getirdi

CHP'li Ünlü: Pandemi döneminde, ülke genelinde sayıları 40 bini bulan bu zincir marketler sattıkları ürün çeşitliliği, sayıları ve çalışma saatleri nedeniyle esnafımızı bitme noktasına getirmiştir.

CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, zincir marketlerin küçük esnafı bitirdiğine dikkati çekerek gerekli önlemin alınmasını istedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Ünlü şunları kaydetti:

"Tüm Türkiye’de olduğu gibi seçim bölgem Osmaniye’de de bir sınırlama olmaksızın tüm mahalle, cadde ve sokaklarda şube açan ulusal zincir marketler, küçük esnafımızın yok olmasına neden olmaktadır. Pandemi döneminde, ülke genelinde sayıları 40 bini bulan bu zincir marketler sattıkları ürün çeşitliliği, sayıları ve çalışma saatleri nedeniyle esnafımızı bitme noktasına getirmiştir. Zincir marketlerin altında ezilip var olmaya çalışan esnafımız bir de kayıt dışı açılan iş yerlerinin çok olması, banka kredi borçları, vergi borçları ve BAĞKUR ve SGK gibi prim borçlarıyla uğraşmaktadır. Bu sebeple, ivedi olarak yasal düzenlemelerle küçük esnafımızı koruma altına almalıyız ve yok olmalarını engellemeliyiz."

Bakmadan Geçme