41 bin şirket, 100 bin esnaf kapattı, gidiş nereye?

TBMM'de yükselen ses: İşsizlik sayısı 10,7 milyona ulaştı. 40.735 şirket kapısına kilit vurdu, 99.588 esnaf kepenk kapatmış durumda. Bir yılda, dosya sayısı 1 milyonun üzerine çıkmış durumda. Borcunu ödeyemeyen vatandaşın malına, mülküne haciz gelmiş durumda

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin,  " İşsizlik sayısı 10,7 milyona ulaştı. 40.735 şirket kapısına kilit vurdu, 99.588 esnaf kepenk kapatmış durumda. Bir yılda, dosya sayısı 1 milyonun üzerine çıkmış durumda. Borcunu ödeyemeyen vatandaşın malına, mülküne haciz gelmiş durumda" diyerek hükümeti göreve davet etti.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Şevkin şöyle konuştu:

"Bakın, icra dairelerinde, son bir yılda, dosya sayısı 1 milyonun üzerine çıkmış durumda. Borcunu ödeyemeyen vatandaşın malına, mülküne haciz gelmiş durumda. Çiftçinin traktörü, hayvanı, altındaki toprağı maalesef haciz yoluyla alınıyor. İşsizlik sayısı 10,7 milyona ulaştı. 40.735 şirket kapısına kilit vurdu, 99.588 esnaf kepenk kapatmış durumda. Âdeta, iktidara ders verir nitelikte esnaf kapısına, maalesef, ne yazıyor: “Namuslu bir şekilde battık. Devren satılık.” (CHP sıralarından alkışlar) Artık, esnafımız, maalesef, bu batış ilanlarını veriyor ve biz tasarruftan bahsediyoruz.

Evet, değerli milletvekilleri, iktidarın, maalesef, bu dertle dertlenmediğini görüyoruz. Son iki ay içerisinde sadece ekonomik kriz nedeniyle ya da işini kaybettiği için tam 95 vatandaşımız yaşamına son vermiş bulunuyor."

Bakmadan Geçme