5 müteahhit için 83 milyonu feda ediyorlar

CHP'li Yılmazkaya: Esnaftan gelen yardım çağrılarına kulak tıkayan, bu talepleri yanıtsız bırakan iktidar, maalesef 5 müteahhidi kurtarmak, ayakta tutmak, kasalarını doldurmak uğruna 83 milyonu yani Türkiye'yi feda ediyor.

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, "Esnaftan gelen yardım çağrılarına kulak tıkayan, bu talepleri yanıtsız bırakan iktidar, maalesef 5 müteahhidi kurtarmak, ayakta tutmak, kasalarını doldurmak uğruna 83 milyonu yani Türkiye’yi feda ediyor." dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Yılmazkaya'nın gündeminde koronavirüs salgınının ekonomiye etkisi ve hükümetin bu konudaki politikaları vardı.

Yılmazkaya şunları kaydetti:

"Milyonlarca işsizin olduğu, yüz binlerce işletmenin kapalı kaldığı ülkemizde bu zor zamanlarda esnafın biriken kira, elektrik, doğal gaz, stopaj, vergi ve SGK borçları mücbir sebep diye silinmiyor, sadece yeni faiz oranıyla altı ay erteleniyor ama iktidar, yandaş müteahhitlerin yüzlerce milyar liralık vergisini tek kalemde siliyor ya da milyarca euroluk kira ödemelerini iki yıl öteliyor. Müteahhitlerden sildiği ve ötelediği bu vergileri, kiraları vatandaşın sırtına yeni zam ve vergi olarak yüklüyor. Bizlerin aylardır Mecliste dile getirdiği ve TESK Başkanının esnafın kredi ve diğer borçlarının 2022’ye ertelenmesi talebine kulak tıkayan iktidar, kimin yanında olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Esnaftan gelen bu yardım çağrılarına kulak tıkayan, bu talepleri yanıtsız bırakan iktidar, maalesef 5 müteahhidi kurtarmak, ayakta tutmak, kasalarını doldurmak uğruna 83 milyonu yani Türkiye’yi feda ediyor."

Bakmadan Geçme