750 Liranın Kıymeti Ne ?

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi İbrahim Arslan, 'Bu 'esnafa niye daha fazlasını yapmadınız' diye eleştiri yapmaya kalkan arkadaşlar Eskişehir'de geride kalan 19 bin esnaf için çözüm üretsin 750 liranın büyükşehirlerde ne kıymeti var? ' diyerek iktidar partili meclis üyelerini eleştirdi.

Eskişehiri'n CHP’li üç belediyesi geçtiğimiz günlerde kiracısı olan esnaf için kira yardımı düzenlemesi açıklamıştı. Bazı AK Partililerin “Kararı hükümet aldı CHP’li belediyeler kendi icraatlarıymış gibi sundu” sözleri üzerine yaşanan polemiğe bir yenisi eklendi Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi İbrahim Arslan, AK Partili meclis üyelerini yalanladı.

eskisehir.net canlı yayınında Cihan Yıldırım’ın sorularını cevapladı .Arslan, bu yöndeki bir soruyu şöyle cevapladı: “Üzülerek o tartışmalara tanıklık ediyorum. Arkadaşlarımız yanlışları ifade ediyorlar. AKP Grubu bir öncesi meclisimizde Aralık ayında bu konuyu gündeme getirdi. Orada da söz aldım, konuştum. Şimdi bu kanunla düzenlendi. Ne zaman? Pandemi salgını başladı. Hükümet 7244 sayılı kanun çıkardı. 19 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle belediyelerin kiracısı konumunda olan işyerlerinden A salgın nedeniyle faaliyetine son verenlerden kira alınmaması"

“Öte yandan Eskişehir’den size rakamlar vereyim. Eskişehir’de yaklaşık 20 bin esnaf var. Bizim üç belediyenin aldığı karar yaklaşık bin esnafı ilgilendiriyor. Onları altı ay rahatlatacak önemli bir adım atıldı. Ama bu ‘esnafa niye daha fazlasını yapmadınız’ diye eleştiri yapmaya kalkan arkadaşların Eskişehir’de geride kalan 19 bin esnaf esnaf için çözüm üretsin. 750 liranın büyükşehirlerde ne kıymeti harbiyesi var?”

Bakmadan Geçme