Aç, kapa sektör şaşkına döndü

Ticaret Bakanlığı tarafından berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olmasına ilişkin karar sektörü şaşkına çevirdi. Daha önce salı günü uygulanan kapatma kararı artık pazar günleri uygulanacak. Karara dükkan sahiplerinin yanısıra pasaj, avm ve düğün salonlarında çalışan esnafta uymak zorunda.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarını yşaşkınha çeviren kararda geri adım atıldı. Artık Ankara'lı esnaf salı günü yerine  pazar günleri tatil yapacak. 

Ankara Kuaförler Güzellik Salonları Esnaf Odası Başkanı Köksal Özcan şu açıklamayı yapytı: 

"Sayın üyelerimiz Ticaret Bakanlığı ile Valilik onayı ile 12.07.2024 tarihi itibarıyla Ankara il sınırları içerisinde olan bayan kuaförler güzellik salonları merkezleri pasa jhan içerisindeki Kuaför ve Güzellik Salonları düğün salonları içerisindeki kuaför ve güzellik salonları hamam içinde bulunan kuaför güzellik salonları masaj salonları gelincikler gelinlikçiler perukçular protez saç merkezleri manikür pedikür ağda salonları kişisel bakım hizmetleri veren iş yerleri aynı iş yerinde faaliyette bulunan bay ve bayan kuaför güzellik salonları olan tüm üyelerimizin hafta tatilinin pazar günü olması kararı Ticaret Bakanlığı ve Valilik onayı ile pazar gününe karar verilmiştir Bilgilerinize" 

Belge Aklımıza takıldı

Hafta tatilinin ilan edilmesiyle bir belge elden ele dolaşmaya başladı.  Ankara Ticaret İl Müdür vekili Dr. Elif Van'ın yanısıra, Vali Yardımcısı Cihangir Güler ve Ankara Valisi Vasip Şahin'in imzaladı resmi belgede tarihlerin sonradan  kalemle atılması dikkat çekti. Bazı okurlarımız belgelerin sahte olup olmadığını sormaya başladı. Ankara Ticaret İl Müdür vekili Dr. Elif Van'a konuşya ilgili müracaatımız da sonuçsuz kaldı. Tarihin kimler tarafından atıldığı da mernak konusu olmaya başladı.Aç, kapa sektör şaşkına döndü

Bakmadan Geçme