Afyon'da minibüsçü ve taksici esnafını şok eden karar

Afyonkarahisar Belediyesinin, ticari hatlı minibüslerin çalışma yönetmeliğine göre, minibüs hattı ve taksi hattı sahiplerinin aracının devir ve satışını belediye encümen kararına bağlanması esnafı isyan ettiriyor

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, "Afyonkarahisar Belediyesi, ticari hatlı minibüslerin çalışma yönetmeliğine göre, minibüs hattı ve taksi hattı sahiplerinin aracının devir ve satışını belediye encümen kararıyla yapabileceği belirtilmektedir. Bu durum, hattını devredecek veya satacak olan hemşehrilerim için âdeta eziyete dönüştürülmektedi" dedi.

Köksal, seçim bölgesindeki minibüsçü ve taksici esnafını şoke eden uygulamaya dikkati çekti.

"Seçim bölgem Afyonkarahisar’da ticari M plaka minibüs hattı sahipleri ve ticari taksi sahipleri büyük bir mağduriyet yaşamaktadır" diyen Köksal şunları kaydetti:

"Afyonkarahisar Belediyesi, ticari hatlı minibüslerin çalışma yönetmeliğine göre, minibüs hattı ve taksi hattı sahiplerinin aracının devir ve satışını belediye encümen kararıyla yapabileceği belirtilmektedir. Bu durum, hattını devredecek veya satacak olan hemşehrilerim için âdeta eziyete dönüştürülmektedir. Belediye, hak sahiplerinin süresiz aldıkları ticari plaka için devir veya satışta sanki kırk dokuz yıllık verilmiş gibi işlem yapmakta ve hak sahiplerini mağdur etmektedir. Çalıştığı yerde zarar eden tek esnaf grubu olan şoförlerin emeklilik ikramiyesi, kıdem tazminatı gibi hakları yoktur. Onların tek sermayesi olan ekmek teknelerine göz koymak hangi dine, hangi vicdana, hangi hukuka sığar? Afyonkarahisar Belediyesi bu yanlıştan derhâl dönsün.

Bakmadan Geçme