Ahi Enstitüsü Yeni Projesini Yalova'dan Başlattı

Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği 'Anadolu'nun Ahisiyiz üreten Türkiye'nin hizmetindeyiz' başlıklı yeni projesini Yalova'dan başlattı

Bünyesinde Ahi Enstitüsü'nü barındıran Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği "Anadolu'nun Ahiisiyiz Üreten Türkiye'nin hizmetindeyiz" başlıklı yeni projesini Yalova'dan başlattı. Onursal başkan Erol Korkut ve Fehmi Çalmuk Yalova Valisi Muammer Erol'u ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi. Ziyarette geleneksel Türk el sanatlarının en güzel örneklerinden biri olan bir çini tablo hediye ettiler.

"Anadolu'nun Ahisiyiz üreten Türkiye'nin hizmetindeyiz"  projesi Yalova ile Malatya'yı Tokat ile Siirt'i esnaf ve sanatkarları ile kardeş şehirler ilan ederek karşılıklı ziyaretlerin, alın teri el emeği ürünlerin sunumlarını öngörüyor .

Yalova Sütlüsü

Projede Yalova'yı  markalaşmış dünyaca ünlü Yalova Sütlüsü temsil ediyor. Proje kapsamında  Yalova Sütlüsü'nü ilk kez imal eden ve ortağı  Bahattin Battal ile Türkiye'ye pazarlamaya çalışan  40 yıllık baklava ustası Ömer Koyuncu ile çekilen belgesel yer alıyor. 

Ahi Enstitüsü Yeni Projesini Yalova'dan BaşlattıProje kapsamında  Malatyalı Esnaf ve sanatkarlarla buluşacak olan Ömer Koyuncu  " Yalova Sütlüsü'nü Malatya'nın kayısı ile yapmak inşallah nasip olur" dedi.  

 

Bakmadan Geçme