Ahi Yılımız Kutlu Olsun

'Ahi Evran ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğini yaşatmış tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle yad etmek bilginin hikmetle ticaretin ahlakla buluştuğu Ahilik müessesini en doğru şekilde anlatmak amacıyla 2021 yılı boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenmesine karar verilmiştir.'

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 2021 yılının   'hi Yılı' olarak kutlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Genelgede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararın gerekçesine ilişkin açıklayıcı ifadelerine yer verildi. Erdoğan, Resmi Gazete’de yayımlanan genelgede, Anadolu’da ahilik teşkilatının kurucusu, esnaf ve sanatkar zümresinin piri olarak kabul edilen, çok yönlü bir ilim ve fikir insanı Ahi Evran’ın, ahilik teşkilatı ile sosyal, iktisadi ve siyasi hayata yön verdiğini belirtti. Ahi Evran’ın, Anadolu’nun vatanlaşmasında, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynadığına işaret etti. Erdoğan ayrıca Ahilik kültürünün geçmişte sosyal ve ekonomik hayatı yönlendirdiği gibi bugün de birçok sosyal ve iktisadi kuruluşun oluşumunda pay sahibi olduğuna değindi.

ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Düzenlenecek etkinliklere Ticaret Bakanlığı öncülük edeceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ahi Evran ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğini yaşatmış tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle yad etmek bilginin hikmetle ticaretin ahlakla buluştuğu Ahilik müessesini en doğru şekilde anlatmak amacıyla 2021 yılı boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenmesine karar verilmiştir.”

Cumhurbaşkanlığının belirlediği etkinlikleri himaye edeceği belirtilirken, Ahi Evran Yılı’nın UNESCO tarafından da anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındığı kaydedildi

Bakmadan Geçme