Ahilik Haftası Kutlu Olsun

37. Ahilik Haftası, 23-29 Eylül 2024 Tarihlerinde Tüm Yurtta Kutlanmaya Başlandı

Türkiye’nin köklü kültürel değerlerinden biri olan Ahilik, 37. Ahilik Haftası kapsamında 23-29 Eylül 2024 tarihleri arasında tüm yurtta coşkuyla kutlanmaya başlandı. Ahilik kültürünü yaşatmak ve topluma tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikler, yurt genelinde birçok şehirde yapılan törenler, paneller ve sergilerle başladı.

Ahilik, esnaf ve sanatkarlar arasında dayanışma, yardımlaşma ve ahlaki değerler üzerine kurulu bir teşkilat olarak biliniyor. Bu yıl da Ahilik Haftası’nda iş ahlakı, ticarette dürüstlük ve kardeşlik vurgusu yapılarak Ahilik teşkilatının toplumsal ve ekonomik hayat üzerindeki etkisi bir kez daha hatırlatılıyor.

Esnaf odaları, ticaret borsaları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının aktif katılımıyla gerçekleşen Ahilik Haftası etkinlikleri, bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol üstleniyor. Özellikle esnaf ve sanatkarların ekonomik hayattaki önemine dikkat çekilerek, onların iş hayatındaki rehber niteliğindeki Ahilik değerleri ön plana çıkacak.

Bu vesileyle esnaflarımızın, esnaf odalarının, esnaf birlikleri, federasyon ve kredi kefalet kooperatiflerinin Ahilik Haftası kutlu olsun!

Bakmadan Geçme