AK Parti'nin Efsane Başkanı Kabaktepe Politik Adam'da

BBNTÜRK Televizyonunda Moderatörlüğünü Usta Gazeteci Fehmi Çalmuk'un yaptığı Politik Adam programı bu hafta konuklarıyla Türkiye'nin önemli gündem başlıklarını tartışıyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
AK Parti'nin Efsane Başkanı Kabaktepe Politik Adam'da

 AK Parti İstanbul İl Başkanı Omsan Nuri Kabaktepe suskunluğunu Fehmi Çalmuk'un sunduğu Politik Adam programında bozuyor.

Fehmi Çalmuk satır başlarıyla; 
-Göreve geldiği bir yıl içerisinde neler yaptı?
 -Sokağın, çarşı pazarın nabzını nasıl tutuyor?
-2023 seçimlerine nasıl hazırlanıyorlar? 
-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanabilmenin formülü ne?

sorularını  yöneltecek  AK Parti İstanbul İl Başkanı Omsan Nuri Kabaktepe cevap arayacak.

Ak Parti'de 94 Ruhunun Geri Dönüşü

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 5.İstanbul İl Kongresi'nde İl Başkanlığı görevine Osman Nuri Kabaktepe seçildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrede Kabaktepe'yi tanıtırken "1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımızı, Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul'a il başkanı yapıyoruz" diye konuştu.

Kabaktepe ise konuşmasında, "İstanbul'da bir seferberlik ruhuyla çalışacağız, İstanbul kadar kuşatıcı, çoğulcu, renkli, kapsayıcı, sevgi dolu, gönlü geniş olacağız. İstanbul teşkilatı olarak tarihin huzurunda söz veriyoruz; tarihiyle, inancıyla, insanıyla ve ruhuyla bizim olan İstanbul'u yeniden kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Erbakan'ın Yenında Yetişti, Gençlik Lideri Oldu

1970 yılında Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğan ve orta öğrenimini Fatsa İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayan Kabaktepe, siyasetle ilk gençlik yıllarında, Refah Partisi'nde aktif olarak yer alarak tanıştı.

Kabaktepe, Bursa'daki Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde üniversite eğitim görürken Milli Gençlik Vakfı'nda da (MGV) faaliyet gösterdi.

Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Ensitüsü'nde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapan Kabaktepe, MGV'de ilerleyen yıllarda da çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

Erbakan'ın Yanında Saf Tuttu

Milli Görüş'teki yenilikçi kanat 2001 yılında AK Parti'yi kurarken Kabaktepe ise aynı yıl, gelenekçi kanatın kurduğu Saadet Partisi'nde (SP) kaldı.

Kabaktepe'nin anlatımıyla "Rahmetli Erbakan Hocamızın emri üzere" Ankara'da dört yıl SP Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı.

Partide ilerleyen yıllarda İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel İdare Kurulu üyeliği gibi görevlerde bulundu.

2004 yerel seçimlerinde SP'nin Fatsa Belediye Başkan adayı olarak yarıştı.

STK'ları Hiç Bırakmadı 

Kısa bir dönemde iş nedeniyle Suudi Arabistan'da bulunan Kabaktepe, birçok sivil toplum kuruluşunun çalışmalarında yer aldı.

Kendi sitesinde aktardığı üzere Kabaktepe'nin yer aldığı bu kuruluşlar arasında İlim Yayma Cemiyeti, İHH İnsani Yardım Vakfı, Uluslarararası Müslüman Alimler Derneği, YediHilal Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı ve Türkiye Maarif Vakfı da bulunuyor.

Kabaktepe günümüzde Türkiye Maarif Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Başkan Vekili görevini yürütüyor.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası kurulan ve yurtdışında eğitim alanında faaliyet gösteren vakıf, hem çeşitli ülkelerde eğitim merkezleri açtı hem de daha önce Fethullah Gülen yapılanmasına ait olan birçok okulu bünyesine aldı.

Bakmadan Geçme