'Akaryakıta tavan fiyat' esnafa nefes aldıracak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Türkiye'nin tüm illerinde akaryakıtta tavan fiyat belirleme kararı aldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Türkiye'nin tüm illerinde akaryakıtta tavan fiyat belirleme kararı aldı. Buna göre İstanbul Anadolu yakasında benzinin litresinin tavan fiyatı 7.08, Avrupa yakasında ise 7.07 lira olarak tespit edildi. Tavan fiyat uygulaması 2 ay boyunca devam edecek. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bu kararla beraber fiyatlarda 17 ila 20 kuruş arasında indirimler yaşanacağını duyurdu.

Bu karar, esnaf cephesinde de sevinç yarattı.

 EPDK’nin akaryakıt fiyatlarında tavan fiyat uygulamasını olumlu bulduklarını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yazılı açıklama yaptı.

Palandöken şunları kaydetti:

“EPDK tarafından petrol fiyatlarında tavan fiyat uygulamasını olumlu buluyoruz. Çünkü bu uygulama ile hem vatandaş hem de esnafımız rahat bir nefes alacak. Tavan fiyat uygulaması ile esnafımızın ve tüm araç sahiplerinin litrede yaklaşık 15 ile 20 kuruş arasında bir kârı olacaktır. Bu da pandemi ortamında 1 yıldır olumsuz etkilenen halkımızı ve esnafımızı A’dan Z’ye her alanda ve ürün fiyatklarında olumlu etkileyecektir” 

Bakmadan Geçme