Akbank'tan Ekonomiye Can Suyu

Yılın ilk çeyreğinde ekonomiye 359 milyar TL kredi desteği sağlayan Akbank, 2 milyar 28 milyon TL konsolide net kar elde etti.

Akbank, 2021’in ilk çeyreğinde ekonomiye 359 milyar TL kredi desteği sağladı. Akbank’ın 2021 birinci çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren Genel Müdür Hakan Binbaşgil:

REEL SEKTÖRÜN BÜYÜMESİNİ DESTEKLEDİK

“Ekonomimize sağladığımız kredi desteğini 299 milyarı nakdi olmak üzere toplam 359 milyar TL seviyesine çıkardık.

Toplam mevduatımız 310 milyar TL’ye, aktiflerimiz ise 517 milyar TL’ye ulaştı. Yüzde 20 düzeyinde gerçekleşen güçlü konsolide sermaye yeterlilik oranımızla, reel sektörün büyümesine ve gelişmesine destek olmayı sürdürdük.

Bankamız, 529 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 2 milyar 28 milyon TL konsolide net kar elde etti.” dedi.

Akbank’ın başarıyla tamamladığı, sürdürülebilirlik performansı kriterleri de içeren sendikasyon işlemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Binbaşgil:

 “Sendikasyon kredimize bankalardan yenileme tutarımızın yüzde 126’sına karşılık gelen 792 milyon dolar tutarında rekor bir talep geldi.

MALİYETLERİ DÜŞÜRDÜK

Gelen bu güçlü talep sonrası sendikasyon tutarımızı hedeflediğimizin üzerinde, 675 milyon doların üstünde yeniledik. Böylece yenileme oranımız yüzde 107 olarak gerçekleşti.

Böylesi zorlu bir ortamda bankamız, maliyetlerini Ekim 2020 işlemindeki seviyelerde tutmayı başararak, sendikasyon işlemini 18 ülkeden 35 bankanın katılımıyla gerçekleştirmiş oldu. Geçtiğimiz yılın işleminde yer almayan Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Asya’dan 8 yeni banka da bu işleme katıldı.

Sektörümüz için referans teşkil eden bu işlemimizle Türk bankalarının sendikasyonlarının önünü de açmış olduk.

Aynı zamanda sürdürülebilirlik odaklı ilk sendikasyon işlemimizle paydaşlarımız için iyi bir örnek oluşturduk.

Sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda sektöre öncülük eden çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme