Akşener Esnafın Derdini Birebir Dinledi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Beypazarı ziyaretinde esnafların feryadını dinledi.  Siyasi çekişmelerden esnafların unutulduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Beypazarı ziyaretinde esnafların feryadını dinledi.  Siyasi çekişmelerden esnafların unutulduğunu söyleyen Akşener, “Nasıl müşteri veli nimetse, seçmende veli nimet olmalıdır. Esnaflar unutuldu. Ben gezerek rekabet yaratmaya ve esnafların sesini duyurmaya çalışıyorum. Biz esnaflardan sorunları öğrenip ağalara bu sorunları iletiyoruz. Vatandaşların gerçek sorunlarını suni gündemlerle örtmeye çalışıyorlar. Biz gerçek sorunları gündeme getirmek için geziyoruz” ifadelerini kullandı

Bir esnaf Akşener’e borçlardan boğulduğunu şu sözlerle aktardı: “Eğer esnafa el atılmazsa, önümüzdeki üç ayı nasıl çıkaracağız bilmiyorum. Kredi kartlarından, kredilerden, çeklerden esnaflar boğuluyor. Esnaf bir kere sıkıntıya düştüğünde tekrar ayağa kalkması çok zor olur." dedi 

Akşener’in bir kasap dükkanında “Haftalık bir kilo et alan vatandaşlar hala aynı oranda et alabiliyor mu?” sorusuna kasabın verdiği, “Vatandaşlar eskisi kadar et alamıyorlar. Eskiden bir kilo alanlar artık yarım kilo alabiliyor. Fiyatlar yükseldi, alım gücü düştü” yanıtı vatandaşların ekonomik sıkıntılarını bir kez daha gözler önüne serdi. Beypazarı’nda 30 yıldır kasaplık yaptığını söyleyen esnaf turizmin ve üretimin öldüğünü söyledi. Esnaf, “200 hayvanlık mandıram var şu anda boş durumda. Pahalı olduğu için alamıyoruz” dedi. 

Giyim mağazası işleten bir esnaf Akşener’e şu sözlerle dert yandı:

 “Pandemi en çok giyim sektörünü vurdu. İktidarın çıkarttığı yardım paketlerinden biz faydalanamadık. O paketler basit usulde vergilendirmeye tabi olan esnaflar için geçerli biz gelir vergisi ödediğimiz için yararlanamadık bize devletin hiçbir desteği yok” dedi. Sadece Nisan ayında işe devam kredisi alabildiklerini söyleyen esnaf, “Kredinin ödemesi başlayalı 3 ay oldu. Ayda 2 bin 600 lira ödemeye mecburuz. Evimizi de kıt kanaat geçindirebiliyoruz. Dükkanda 400 bin liralık malımız var. Esnaf kefalete borcumuz var, vergi borcumuz var toplam borcumuz 300 bin lirayı buldu. Kredi borcu olmayan hiçbir esnaf yok” ifadelerini kullandı. Devletten hibe istemediklerini faizsiz kredi desteği istediklerine dikkat çeken esnaf, “Aldığımız paraya kar etmeden mal satmaya çalışıyoruz onu da çocuklar dışarı çıkmadığı için satamıyoruz. Biz bu malı kime satacağız? Kiralarımız birikti, vergi borcunu yapılandırmak için gidiyoruz faiziyle birlikte taksitlendiriyorlar. Biz zaten bunu ödeyemediğimiz için oraya gidiyoruz taksitlendirsen ne olacak, yine ödeyemeyeceğiz. Esnafın durumu çok zor” diye konuştu. 

 

 

 

Bakmadan Geçme