• Haberler
  • Ticaret
  • Ali Karaca Sert Konuştu: Yalaka ve Troller Çekilsin Aradan

Ali Karaca Sert Konuştu: Yalaka ve Troller Çekilsin Aradan

Ali Karaca'dan Polatlı Pazarı'na Sert Tepki: 'Kayıt Dışına Asla Göz Yummayacağız!' Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Polatlı halkına ve kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Karaca, köylü pazarında tezgah açan köylü esnafıyla hiçbir sorunlarının olmadığını, ancak kayıt dışı çalışanlara karşı mücadelelerinin süreceğini belirtti.

"Köylü Esnafıyla Bir Sorunumuz Yok, Kayıt Dışı Çalışanlarla Mücadelemiz Sürecek"

Ali Karaca, Polatlı Pazarcı Esnafı ve Pazarcılar Odası Başkanı olarak, köylü pazarında tezgah açan hiçbir köylü esnafla sorunlarının olmadığını vurguladı. "Konuyu saptırıp başka yönlere çekmek isteyenler şunu iyi bilsin ki, yıllardır biz bu köylü esnafıyla beraber pazar yeri kuruyoruz ve ekmeğimizin mücadelesini veriyoruz. Bizim derdimiz köylü olmayıp kayıt dışı çalışanlarla" dedi.

"Ankara Halinden Aldığı Ürünü 'Köylü Malı' Diye Satanlara İzin Yok"

Karaca, kayıt dışı çalışanların Ankara halinden aldıkları ürünleri köylü malı olarak satıp vatandaşı kandırarak haksız kazanç sağladıklarına dikkat çekti. "Elinde köylü olduğuna dair hiçbir belgesi ve esnaf olduğuna dair bir kaydı olmayanlar, köylü pazarında devletten vergi kaçırarak ürün satamazlar. Biz bu kayıt dışıyla mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Polatlı'nın Caddelerinde Kayıt Dışı Ticaret Yapanlara Müsaade Etmeyeceğiz"

Karaca, Polatlı'nın cadde ve sokaklarında devlete vergi vermeden ticaret yapanlara asla müsaade etmeyeceklerini ifade etti. "Kayıt dışına eyvallah yok, devletimizi zarara uğratmaya çalışanlarla mücadelemiz sürecek. Bu da böyle biline" dedi.

"Köylü Pazarı Aynı Yerinde, Değişen Bir Şey Yok"

Açıklamalarının sonunda, Yakup Çelik döneminden bugüne köylü pazarında hiçbir değişiklik olmadığını belirten Karaca, "Oradaki hiçbir kardeşimizle dün olduğu gibi bugün de hiçbir problemimiz yoktur. Kimse bizim üzerimizden prim yapmaya çalışmasın" diye konuştu.

Ali Karaca'nın bu açıklamaları, Polatlı'da kayıt dışı ticaretle mücadelede kararlılık mesajı olarak değerlendiriliyor.

Bakmadan Geçme