Anadolu'nun Ekip Biçtiği Mekodonya'da

Ademovski, 'Türkiye ile gıda ve tarıma yönelik ciddi yatırım planlarımız var. Türkiye'den yarı mamul getirip burada paketleme yapacağız' dedi.

Türkiye’de Manastır Fahri Konsolosu olan Aydoğan Ademovski, birçok iş örgütünde de aktif görevler üstlenen bir isim. Makedonya Türkiye Ticaret Odası Başkanlığı’nın yanı sıra ülkede eğitim alanında da öne çıkan isimlerden. Balkan Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yürüten Ademovski, burada 1000’e yakın gence burs sağladıklarının altını çizdi.. City Plaza doo Skopje çatısı altında Ramstore dışında Üsküp Hilton, Stone Bridge Hotel, Pera İnşaat gibi şirketler bulunuyor. Ademovski, şu anda şirketlerde toplam 360 kişinin istihdam edildiğini belirten Ademovski Ramstore satın alması tamamlandıktan sonra bu sayıya 1000 kişinin daha ekleneceğini ifade etti

.30 yıldır ticaretle uğraştığını belirten Aydoğan Ademovski, çocukluğunun babasının saraç atölyesinde geçtiğini söyledi. "10 yaşından bu yana ticaret hayatındayım” diyen iş insanı, üniversitede hukuk eğitimi almış bir isim. 

Dünya Gazetesi'den  Yasemin Salin'in yazısına göre Ademovski, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında halen devam etmekte olan Serbest Ticaret Anlaşması’nın birçok alanda avantajlar oluşturduguna vurgu yaparak, bunun yeni yatırımları da gündeme getireceğine dikkat çekti. “Türkiye ile gıda ve tarıma yönelik ciddi yatırım planlarımız var. Türkiye’den yarı mamul getirip burada paketleme yapacağız” diyen Ademovski, geleceğin sektörleri olan tarım ve gıdada birçok ortak projeye ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Kuzey Makedonyalı iş insanı sözlerini şöyle sürdürdü: “Anadolu bizim için çok önemli. Sadece büyük şirketler değil, Anadolu’daki küçük üreticilerle de görüşmelerimiz var. Örneğin atalarımın geldiği Konya’dan birçok şirketle temas halindeyiz. Pandemi planları erteletti.”

Bakmadan Geçme