• Haberler
  • Ticaret
  • Ankara'da Tatil Zirvesi... Federasyon Başkanıyla Görüşecekler

Ankara'da Tatil Zirvesi... Federasyon Başkanıyla Görüşecekler

Hesna Korgan, tatil sorunundan sorumluluğu Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyon Başkanı Bayram Karakaş'a kesti. Korgan, Karakaş'ı Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ı yanlış yönlendirmekle suçladı.

Ankara Kuaför ve Güzellik Uzmanları Birlik Beraberlik Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Hesna Korgan, zorunlu pazar tatili  uygulamasının kaldırılması için Anka'da esnafların katılımıyla basın toplantısı yapmıştı.Korgan,  konuşmasındaesnafın ve müşterilerin beklentilerini karşılayacak şekilde düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirterek şunlrı söylemişti.

 "Esnafımızın ve müşterilerimizin nazarında iş yerlerimizi devlet kapatıyor gibi yanlış bir algı oluşmaktadır. Buna sebep olan, bizleri temsil eden bağlı bulunduğumuz meslek kuruluşlarının, başkanlarımızın, federasyon başkanımızın, Ticaret Bakanı’na yanlış bir talepte bulunmuş olmasıdır. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın bu yanlışı düzelteceğine olan inancımız tamdır. Bu yanlış kararın iptalini talep ediyoruz"  

Ankara Kuaför ve Güzellik Uzmanları Birlik Beraberlik Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Hesna Korgan basın önünde suçladı Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyon Başkanı Bayram Karakaş'ı ziyarete idiyor. Görüşmenin gelecek hafta çarşa günü Anka'da olacağı öğrnildi.

Görüşmede tatil günün esnaüfa dayatılmaması isteyenin istediği bir günde dükkanı kapatma hakkının bulunmasını savunan Korgan. pazarz günün tatili kararınnın iptali için yargıya gitmeye hazırlandıklarını da söyledi.

korgan'ın gündreme getirdiği konu başlıklarından bazıları şu şekilde:

Pazar günleri kapanma zorunluluğu, birçok kuaförün ciddi ekonomik kayıplar yaşamasına ve işletmelerin ayakta durmasını tehdit eden durumla karşı karşıya kalmasına neden olacaktır

Gelir kaybı, çalışanların maaşlarının, kira ve fatura giderlerinin, sigorta primlerinin düzenli ödenememesi durumu ortaya çıkaracak ve maddi zorluğu büyütecektir 

Mesleğimizin stajyer çıraklık sigortasının sayılması, 9000 iş günü olan emeklilik prim sayımızın 7200’e düşürülmesi, KDV oranımızın yüzde 20’den yüzde 8’e düşürülmesi gibi çok daha ciddi sorunları va

Esnafımızın ve müşterilerimizin nazarında iş yerlerimizi devlet kapatıyor gibi yanlış bir algı oluşmaktadır.

Bayram Karakaş: Odalarımızın Aldığı Kararın Kapı gibi arkasındayım.

ı Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyon Başkanı Bayram Karakaş, görüşme için Çarşamba günü radnevu verdiğini doğruladı. "Herkese kapımız açık. Görüşümüz belli. Odalamarımızın aldığı kararın kapı gibi arkasında olduğumu belirtmek isterim. Esnafımızı dinleyeceğiz önerilerini öğreneceğiz. kendişi görüşümü, kanun, karar ve yönetmelikler ışığında  geleceklere anlatacağız" diye konuştu."

 

 

 

Yorumlar 2
Alper Bozdoğan 11 Ağustos 2024 12:47

Alınan bu karardan kesinlikle memnun değiliz biz kuaför salonumuzu SALI günü kapatmak istiyoruz bölgesel kapatmada isteyen pazar isteyen salı kapatsın biz devlet dairesi değiliz devlete vergisini ödeyen esnafız bu karardan acil dönülmesi gerekiyor Ankara Elvankent VİP BAYAN KUAFÖRÜ VE GÜZELLİK MERKEZİ İŞLETMECİSİYİM

Veli alpaslan 11 Ağustos 2024 12:05

Ben kısa zamanda bu karardan dönüleceğini düşünüyorum bayram başkanımız elbette bayan kuaförlerini anlayışla karşılayacaktır .

Bakmadan Geçme