Ankara'daki sel can aldı: Bir ölü, bir kayıp

Ankara'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Ankara Valisi Şahin, kentte yaşanan sağanak sonrası meydana gelen su baskını nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kayıp ihbarı yapılan bir kişi için de arama çalışması başlatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bugün için sarı uyarı yaptığı iller arasında yer alan Ankara'da akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu.

Ankara'daki sel can aldı: Bir ölü, bir kayıp - 2

Özellikle Keçiören, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü.

Ankara'daki sel can aldı: Bir ölü, bir kayıp - 3

Sürücüler suyla kaplanan yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar suda sürüklendi. Bazı bölgelerde ise araçlar yolda kalarak suya gömüldü. 

Ankara'daki sel can aldı: Bir ölü, bir kayıp - 4

Birçok noktada binaların giriş katlarında bulunan ev ve iş yerlerini su bastı.

Ankara'daki sel can aldı: Bir ölü, bir kayıp - 5

Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suyu boşaltmaya çalışırken, itfaiye ekipleri de su tahliye etmek için çalışma başlattı

Ankara'daki sel can aldı: Bir ölü, bir kayıp - 6

SU BASAN EVİNDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Keçiören'in İncirli Mahallesi'nde, 4 katlı Umut Apartmanı'nın alt katlarını su bastı. Kot-1'deki dairede yaşayan 20 yaşındaki Busenur Doğanay'ın evin suyla dolması üzerine mahsur kaldığı ihbarı üzerine AFAD, iftaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma dalgıçları, binaya girerek arama başlattı. Bir taraftan da suyun tahliye edilmesi için çalışma yapıldı. Çalışmalar sonucunda Doğanay'ın cansız bedenine ulaşıldı. 

Ankara'daki sel can aldı: Bir ölü, bir kayıp - 7

Doğanay'ın cesedi, yapılan incelemeden sonra evden çıkarılarak ambulansla Ankara Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Ankara'daki sel can aldı: Bir ölü, bir kayıp - 8

VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, kentteki sağanağın ardından Keçiören İncirli Mahallesi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ankara'daki sel can aldı: Bir ölü, bir kayıp - 9

 

Vali Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Daire eksi 1'de olduğu için oraya tamamen sular dolmuş. Orada hayatını kaybetti vatandaşımız. Buraya ekipler en kısa sürede intikal edip, gerekli çabayı gösterdiler. Ama maalesef üzücü sonuç, bir genç kızımız vefat etti. Mevcut eksi 1'in üzerindeki kota kadar, yani üst katın yarısına kadar su çıkmış. Binanın arka tarafından ani su baskını olmuş. Yardım istediğinde su belli bir seviyeyi geçmiş"

Ankara'daki sel can aldı: Bir ölü, bir kayıp - 10

KAYIP KİŞİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Sağlık Bakanı Koca, bir kişinin kayıp olduğunu bildirdi.

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan, "Ankara Keçiören'de, saat 17.00 civarındaki yoğun yağış sonucunda su baskınına uğrayan bir eve ulaşıldığında, bir kişinin hayatını kaybetmiş olduğu anlaşılmıştır. Kayıp olan bir kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Başımız sağ olsun" açıklamasını paylaştı.

 

Ankara'daki sel can aldı: Bir ölü, bir kayıp - 11

"20 DAKİKADA 20 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bugün özellikle Keçiören, Yenimahalle ve Ostim civarında yoğun yağış olduğunu, 20 dakikada 20 kilogram kadar yağış düştüğünü söyledi.

Ankara'daki sel can aldı: Bir ölü, bir kayıp - 12

Şehrin bu kısımlarından 1200 noktadan ihbar geldiğini belirten Yavaş, "Bundan sonra buna alışacağız. Çünkü iklim değişikliği nedeniyle bu tür yağışlar böyle uzun sürüyor ve lokal yağıyor. Buna göre yeniden tedbir almak durumundayız." dedi.

Ankara'daki sel can aldı: Bir ölü, bir kayıp - 13

"11 HAZİRAN'DA HAYATINI KAYBEDEN KİŞİYLE AKRABA"

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise hayatını kaybeden kişinin 11 Haziran'da yaşanan selde Altındağ ilçesinde hayatını kaybeden kişiyle akraba olduğunu anlattı.

Altınok, "Ankara'da altyapının, yağmur pınarlarının hızla yapılması, ızgara ve mazgalların temizlenmesi lazım. İnsan hayatı her şeyden önemlidir. Daha önce de uyardım eğer bu yatırımlar yapılmaz, tedbirler alınmazsa Ankara'da ciddi ölümler olabilir, insanlar hayatını kaybedebilir" diye konuştu.

Ankara'daki sel can aldı: Bir ölü, bir kayıp - 14

 

Bakmadan Geçme