• Haberler
  • Ticaret
  • Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Birliği'nde Seçim Yarışı Başladı

Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Birliği'nde Seçim Yarışı Başladı

Mehmet Yiğiner'in Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı olmasıyla birlikte, Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Birliği'nde işler kızışmaya başladı. İki yıl sonra yapılacak genel kurul için şimdiden adaylar ortaya çıkmaya başladı. Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, Ankara'da bulunan 111 oda başkanı ve yönetim kurulu üyelerini bir araya getirecek bir yemek organizasyonu düzenliyor.

Birliktelik ve Dayanışma Toplantısı

Akçam, 20 Eylül Cuma günü Ankara Grand Mercure Otel’de düzenlenecek “Birliktelik ve Dayanışma Toplantısı” hakkında şunları söyledi: “ATEM ev sahipliğinde, sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik ve dayanışmanın ön planda olacağı samimi bir ortamda, esnafın sorunlarını konuşacağız. Tüm oda başkanlarımızı ve yönetim kurulu üyelerimizi bekliyoruz.”

Adaylar Sahneye Çıkıyor

Resmen adaylığını açıklamayan Hakan Akçam’ın yanı sıra, Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Başkanlığı için farklı isimler de konuşulmaya başlandı. Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Aslanoğlu, Ankara Berberler Esnaf Odası Başkanı Sezayi Kara, ve Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven’in isimleri kulislerde dolaşıyor. Hatırlanacağı üzere Mustafa Aslanoğlu, geçmişte Mehmet Yiğiner’e karşı aday olmuş, ancak seçimleri kaybetmişti.

Sosyal Medya Hareketlendi

Kongreye daha uzun bir süre olmasına rağmen aday adaylarının şimdiden esnaf başkanlarını ziyaret etmeleri ve bu ziyaretlerin sosyal medyada paylaşılması, esnaf camiasında dikkat çekmeye başladı. Bu hareketliliğin hız kazanmasının bir diğer nedeni ise TŞOF Başkanı Mehmet Yiğiner’in Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu’nu (TESK) olağanüstü kongreye götürme hazırlığında olduğuna dair dedikoduların yay

Bakmadan Geçme