Ankaralı Şoför Esnafına Yakışmadı

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası 22. Olağan Genel Kurul Seçimlerinde mevcut başkan Mehmet Yiğiner'in uzun konuşmasına tepki gösteren diğer adaylar kürsüye çıktı. Yakışmadı Ankaralı şoför esnafına...

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası 22. Olağan Genel Kurulu, Atatürk Spor Salonu'nda yüksek katılımda gerçekleştirildi.

7 adayın katıldığı seçimde mevcut başkan Mehmet Yiğiner'in konuşması sırasında kavga çıktı.

Yiğiner'in uzun konuştuğunu iddia eden diğer adaylar kürsüye gelerek, kurul başkanlarına tepkisini dile getirdi.

Bu sırada Yiğiner'in destekçileriyle, diğer adayların destekçileri arasında gerginlik yaşandı.

Tartışma ve itişmeler araya girenler tarafından önlendi.

Genel kurulda başkanlık için, Mehmet Yiğiner,  Akif Temel, İzzet Yıldırım,  Murat Karaçalı, Hasan Tağluk, Zafer Şener, Mehmet Küllük yarışıyor.

"İki aydan önce neredeydiniz"
Adaylardan Murat Karaçalı, taksi ve otobüs duraklarının yenilenmesinin Mehmet Yiğiner'in sahiplenmesinin doğru olmadığını, buraları belediyenin yaptığının altını çizdi.

Olağanüstü seçimden sonra Mehmet Yiğiner yönetiminin hizmet etmediğini, son iki aydır durak durak gezdiğini ifade eden Karaçalı " İki aydan önce neredeydiniz" diye sordu.

Karaçalı, taksi plakalarının ekmek paraları olduğunu UBER gelirse plakalarının para etmeyeceğini sözlerine ekledi.


"Bu kadar mı çekiniyorsunuz Hasan Tağluk'tan"
Adaylardan Hasan Tağluk mevcut yönetimi sert sözlerle eleştirirken, başkanlık görevini yürüttüğü Ankara Esenboğa Taksi Kooperatifi olağan dışı toplama girişimlerinin olduğunu söyledi. 

Tağluk, Mehmet Yiğiner'in bu tür girişimleri desteklediğini belirtirken " Bu kadar çok mu çekiniyorsunuz Hasan Tağluk'tan" dedi.

Mehmet Yiğiner'in kendi ikbalini düşündüğünü iddia eden Tağluk, demokrasiden çekinmeyin diye seslendi.

Mehmet Yiğiner'den adaylara cevap
Genel kurulda son konuşmacı olarak çıkan Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası mevcut başkanı Mehmet Yiğiner, yaptıklarını tek tek anlattı.

Taksimetrelerde yapılan güncelleme fiyatının İstanbul'da bin 230 lira olduğunu söyleyen Yiğiner, Ankara'da bu fiyatın 575 lira olduğunu belirtti.

UBER tartışmalarına da değinen Yiğiner, UBER hakkındaki mahkeme kararlarını hatırlatarak bu uygulamanın sarı taksilere de getirmeye çalışacaklarını söyledi.

Adayların proje konuşmalarını ardından başkanlık seçimi için oylamaya geçildi.

Ankaralı Şoför Esnafına Yakışmadı
Ankaralı Şoför Esnafına Yakışmadı
Ankaralı Şoför Esnafına Yakışmadı
Ankaralı Şoför Esnafına Yakışmadı
Ankaralı Şoför Esnafına Yakışmadı

Bakmadan Geçme