ANKESOB'dan Mansur Yavaş'a Ahilik Haftası Ziyareti

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Hüseyin Ar, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri ile birlikte, 37. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ziyaret etti. Ziyaretin ana gündem maddesi Ahilik olurken, esnaf ve sanatkarların beklentileri üzerine karşılıklı görüş alışverişi yapıldı.

Ahilik Kültürünün Kadim Geçmişi

ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar, bu yıl 37'ncisi düzenlenen Ahilik Haftası’nın, Ahiliğin temel ilkelerini tanıtmak ve yaşatmak amacıyla büyük önem taşıdığını vurguladı. Ahilik kültürünün köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Ar, bu düzenin ticaret ve ahlakı buluşturarak esnaf ve sanatkarlar arasında dayanışma ve yardımlaşmayı esas aldığını ifade etti.

Ar, ziyarette Mansur Yavaş'a, Ahilik Haftası kutlamalarına verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, Ankara'daki esnaf ve sanatkarların sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımı için de minnettarlığını dile getirdi.

ANKESOB'dan Mansur Yavaş'a Ahilik Haftası Ziyareti

Mansur Yavaş’tan Esnafa Destek Mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ANKESOB heyetinin anlamlı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yavaş, her zaman esnaf ve sanatkarların yanında olduklarını ve onların taleplerini imkânlar dâhilinde karşılamaya devam edeceklerini vurguladı. Ahilik Haftası’nın birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirten Yavaş, “Sizlerin nezdinde tüm esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası'nı tebrik ediyorum. Birlik ve beraberliğiniz daim olsun.” sözleriyle Ahilik Haftası’nı kutladı.

Bu ziyaret, Ankara esnafının Ahilik kültürü çerçevesinde daha güçlü bir iş birliği içinde olacağının sinyallerini verirken, Büyükşehir Belediyesi'nin esnafın yanında olmayı sürdüreceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakmadan Geçme