ANKESOB'un Afyon Toplantısında Gerginlik

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (ANKESOB) Afyon'da düzenlediği toplantıda, Birlik yönetim kurulundaki değişiklikler ve dükkan satışı tartışmaları damgasını vurdu. 111 esnaf odası başkanından 108'inin katıldığı toplantı, gergin anlara sahne oldu.

"4 Dükkan Nereye Gitti?"

Toplantıya damga vuran bir diğer konu ise Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Aslanoğlu'nun, ANKESOB’un Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı tarihi taş binanın altında bulunan 4 dükkanın satışını gündeme getirmesi oldu. Aslanoğlu, “Bu dükkanlar neden, kime ve niçin satıldı? Paralar nereye gitti? Esnaf odalarına 5 kuruş yardım yapılmadı,” diye sert eleştirilerde bulundu. Ayrıca, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı seçildikten sonra Birlik başkanlığından istifa etmesi gereken Mehmet Yiğiner'in hâlâ yönetim kurulunda yer almasını eleştirdi.

"Yasa mı Değişti?"

Aslanoğlu, “Yasa mı değişti? Neden hâlâ yönetim kurulunda yer alıyor ve makam odasını kullanıyor? Bu, mevcut odalara kötü bir emsal teşkil ediyor,” dedi. Kendisine iftira atıldığını belirten Aslanoğlu, ANKESOB'a 300 milyar borcu olduğu iddialarına yanıt vererek, “ANKESOB’a resmi yazı yazdım, sadece 76 bin lira borcum olduğunu söylediler. Bu borcu son kuruşuna kadar ödedim,” şeklinde konuştu.

Birlik Başkanı Hüseyin Ar Tartışmaları Kapattı

Aslanoğlu’nun iddialarına karşılık Birlik Başkanı Hüseyin Ar, “Burası genel kurul değil, bu sorularınızı genel kurulda sorarsınız,” diyerek tartışmayı sonlandırmaya çalıştı. Hüseyin Ar, Mehmet Yiğiner’e yönelik tepkilere göğüs gerdi ve destek verdi.

Mehmet Yiğiner’den Yanıt: "Depremzedelere Yardım Ettik"

TŞOF ve Ankara Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, dükkan satışıyla ilgili suçlamalara yanıt vererek, “Satıştan elde edilen gelirle 6 Şubat depremzedelerine yardım ettik ve deprem bölgesinde bina yaptık. ANKESOB’a bu kadar emeğim varken, makamda oturmamdan ne zarar gelir?” dedi. Yönetim kurulu üyeliğine yönelik eleştirilere de yanıt veren Yiğiner, Ticaret Bakanlığı’nın savunma istediğini ve yargıya başvurduklarını belirterek, “Mahkemenin cevabını bekliyoruz, olumsuz bir sonuç çıkarsa yönetim kurulundan ayrılacağım,” dedi.

Yiğiner: "19 Yıl Hizmet Ettim, Odamı Çok mu Gördünüz?"

Yiğiner, makam odasını hâlâ kullanmasıyla ilgili eleştirilere ise “19 yıl ANKESOB’a hizmet ettim, binayı aldım. Odamda oturmaya devam etmemi çok mu gördünüz?” şeklinde yanıt verdi.

İsa Güven: "Birlik Başkanlığına Aday Olunmaz, Aday Gösterilir"

Toplantıda en çok merak edilen konulardan biri de Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven’in Birlik başkanlığına aday olup olmayacağıydı. Güven, bu konuda yaptığı açıklamada, “Birlik başkanlığına aday olunmaz, aday gösterilir. 111 esnaf başkanımızın da aday olma hakkı var, biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz,” dedi.

Yiğiner'i Övdüler

Toplantıda konruşma yaphan esnaf odaları başkanları ise Yiğiner'in hizmetlerinden bahsederek ona arka çıktılar. ANKESOB'da Mustafa Arslanoğlu dışındaki muhalfi isimler sesziliğe büründü.

Hüseyin Ar’a Destek

Toplantının sonunda TŞOF Başkanı Mehmet Yiğiner, “Biz buraya Hüseyin Ar abimize vefa borcumuzu ödemek için geldik. Hüseyin Ar abimizin arkasındayız,” diyerek, ANKESOB’un gelecek yıl yapılacak genel kurulunda Hüseyin Ar’a başkan adayı olarak destek vereceklerini ima etti.

Hakan Akcan Toplantıya Katılmadı

Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akcan, Birlik iş yeri denetim komisyonundan habersiz çıkarılmasını gerekçe göstererek toplantıya katılmadı. Daha önce Birlik başkanlığına adaylık için düzenlemeyi planladığı yemeği gelen tepkiler üzerine iptal eden Akcan’ın, Birlik Başkanı Hüseyin Ar ile yaşadığı tartışma sonrası komisyondan çıkarıldığı öğrenildi.

Bakmadan Geçme