Ara eleman değil aranan eleman olun

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Ol­gun, 'Fabrikalar, sanayi tesis­leri hepsi üç vardiya çalışmak istiyor. Yeni makineler, yeni ya­tırımlar yapmak istiyor fakat bu makineleri çalıştıracak, yeni vardiyada çalışacak eleman bu­lamadıkları için tam kapasitey­le çalışamıyorlar' dedi.

Torbalı Ticaret Odası Baş­kanı Abdulvahap Olgun, bu so­runa dikkat çekerek, ilçede 80 bin çalışanın olduğunu, 10 bin çalışana daha ihtiyaç olduğu­nu söyledi. Meslek lisesi mezu­nu olup işsiz bulmanın çok zor olduğunu ifade eden Abdulva­hap Olgun, "Meslek liselerini seçin, ara eleman değil aranan eleman olun" dedi.

Abdulvahap Olgun şöyle konuştu:

, "Torbalı genelindeki fabrikalarda 80 bin çalışanımız var. 10 bin tane daha yetişmiş nitelikli elemana ihtiyacımız var. Fabrikalar, sanayi tesisleri hepsi 3 vardiya çalışmak istiyor. Yeni makineler, yeni yatırımlar yapmak istiyor; fakat bu makineleri çalıştıracak, yeni vardiyada çalışacak eleman bulamadıkları için tam kapasiteyle çalışamıyorlar.Sürekli eleman aranıyor, nitelikli eleman aranıyor. Hangi fabrikamızın önünden geçsek, fabrikalarımızın giriş kapılarında, dış kapılarında eleman arandığına dair ilanlar görüyoruz. Bunun için hızlı bir şekilde meslek politikamızı, meslek liselerindeki eğitim politikamızı değiştirmemiz gerekiyor; çünkü bu memleketin yetişmiş ara elemana ihtiyacı var"  

Bakmadan Geçme