Aşı Endişesi Giderek Büyüyor

SGK'lılara aşı randevularının açılmasıyla aşılama trafiği hareketlendi. Uzun süre 200 binler seviyesinde seyreden günlük aşılama sayısı 1 milyonu aştı.

Türkiye COVID-19’a karşı aşılama trafiğinde önemli bir virajı aldı. Tüm SGK’lı çalışanlara aşı randevusu açılırken, özellikle kalabalık ortamda çalışılmak zorunda kalınan fabrikalarda ve üretim üslerinde, aşı olmak istemeyenlerin tutumu tartışma yarattı. İşverenler “aşı olanla olmayanı aynı mekanda çalıştırabilmek mümkün mü” diye tedirgin olurken, işçiler arasında da “iş arkadaşım aşı oldu mu” endişesi başladı. Hukukçular, bu konuda yasaların bir cezai yaptırım uygulatamayacağını vurgularken, ödül yöntemiyle işçilerin aşılanmasının sağlanabileceği görüşünde. Bu arada 81 kentteki organize sanayi bölgelerindeki işçilerin aşı yaptırması için de OSBÜK bir çağrıda bulundu.

SGK'lı çalışanların aşılanmaya başlaması ile aşı karşıtlarının tutumları da gündeme geldi. Çalışma arkadaşı aşı olmayanların tedirginliği giderilmeye çalışılıyor. İş insanları, çalışanları aşı olmaya çağırdı.

 

Bakmadan Geçme