Avrupa'ya Tabut üretiyoruz Yeşil Pasaport İstiyoruz

Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı Hayrettin Yıldırım'dan Çarpıcı Çağrı geldi. Esnafa Yeşil Pasaport isteyen Genel Başkan Yıldırım'ın buna gerekçe olarak 'Hayatı boyunca kıt kanaat geçinen bir esnafımız, Fransa'da gördüğü ahşap klozet kapağıyla ilgili teklif sundu. Türkiye'ye dönüp üretim yaptı ve mükemmel sonuç elde etti. Şimdi, bu esnafımız İzmir Organize Sanayi Bölgesi'nde Avrupa'ya tabut üretiyor. İşte bu tür başarı öyküleri için yeşil pasaport istiyoruz. Üretim ve yenilik için yanımızda beş-on kişiyi daha çalıştırmak, ülkemizin işsizlik yükünü azaltmak ve ekonomiye katkıda bulunmak istiyoruz.' şeklinde açıklaması dikkat çekti.

Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Hayrettin Yıldırım, ülke genelindeki 2.5 milyon esnaf ve sanatkar adına önemli bir talepte bulundu. Yıldırım, yeşil pasaport verilmesi için hükümete çağrıda bulunarak, esnaf ve sanatkarların bu imkandan mahrum bırakılmasının adaletsiz olduğunu vurguladı.

Yeşil Pasaport İçin Sesleniş

Yıldırım, "Türkiye’nin en büyük katma değerini oluşturan madeni eşya sanatkarları ve 200 bin esnaf ve sanatkar adına sesleniyorum: Yeşil pasaport istiyoruz!" dedi. Ülkenin ekonomik kalkınmasında büyük rol oynayan esnaf ve sanatkarların, yurt dışında iş yapabilme imkânına sahip olması gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Bizler, devletimiz için ekmek sağlayan, istihdam yaratan ve iş kurarak sorumluluk üstlenen bireyler olarak önümüzün açılmasını talep ediyoruz. Hayatında bir kez bile yurt dışına çıkmamış amirler ve memurlara verdiğiniz yeşil pasaportu, bizlere de vermenizi istiyoruz" şeklinde konuştu.

Örnek Olayla Açıklama

Yıldırım, taleplerinin gerekçesini bir örnekle açıkladı: "Hayatı boyunca kıt kanaat geçinen bir esnafımız, Fransa’da gördüğü ahşap klozet kapağıyla ilgili teklif sundu. Türkiye’ye dönüp üretim yaptı ve mükemmel sonuç elde etti. Şimdi, bu esnafımız İzmir Organize Sanayi Bölgesi’nde Avrupa’ya tabut üretiyor. İşte bu tür başarı öyküleri için yeşil pasaport istiyoruz. Üretim ve yenilik için yanımızda beş-on kişiyi daha çalıştırmak, ülkemizin işsizlik yükünü azaltmak ve ekonomiye katkıda bulunmak istiyoruz."

Mevcut Durum ve Talep

Yıldırım, Türkiye’de şu an 1 milyon 200 bin kişide yeşil pasaport bulunduğunu belirtti. Bu pasaporta sahip meslek gruplarını sıralayan Yıldırım, eczacılardan gazetecilere, belde belediye başkanlarından özel sektördeki doktorlara kadar birçok grubun yeşil pasaport sahibi olduğunu, ancak esnaf ve sanatkarların bu listede yer almadığını vurguladı. "Biz neden bu listenin içinde yer almıyoruz?" diyerek, eşitlik ve adalet talebinde bulundu.

Hayrettin Yıldırım, devlet yetkililerinden bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmalarını ve esnaf ile sanatkarların uluslararası alanda daha etkin olmalarını sağlayacak adımlar atmalarını istedi.

Bakmadan Geçme