Azalan Oranda Tarife Uygulanmalı

TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, matrah artırımında azalan oranlı tarife uygulanması ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Matrah ve stok affı, vergi artırımı, yeniden yapılandırma gibi birçok unsuru içeren torba kanun teklifini analiz eden TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, bu düzenlemede geçmiş af kanunlarındaki yer alan ezberlerden vazgeçilerek yenilikler yapılması gerektiğini bildirdi.

Matrah artırımında azalan oranlı tarife uygulanmasını öneren Kartaloğlu, yapılandırma dahil diğer konularda ilk iki taksitin ödenmesine yönelik şartın kaldırılmasını istedi. Kartaloğlu, vergi artırımı kapsamına ÖTV ve damga vergisinin de dahil edilmesinin kapsayıcılığı artıracağını aktardı.

Türkiye’de ortalama 3 yılda bir vergi affı veya yapılandırma hükümleri içeren kanunla karşılaşıldığını belirten Emre Kartaloğlu, bu tür düzenlemelerin vergiye gönüllü uyumu azaltarak, vergi direncini artırdığını kaydetti.

Vergi mükelleflerinde affın genel bir beklenti haline geldiğine vurgu yapan Kartaloğlu, buna karşılık pandemi döneminde derinleşen bütçe açıklarını azaltmak için bu tür düzenlemelerin zorunluluk olarak ortaya çıktığını kabul etmek gerektiğini söyledi.

 

 

 

Bakmadan Geçme