Bakan Elvan : Bankalardan Beklentimiz Var

Türkiye Bankalar Birliği'nin Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 'Kredi gelişimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Genel Kurulu'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bankacılık sektöründen 3 konuda destek talep ettiğini söyledi.

Bakan Elvan, taleplerini şöyle sıraladı:

Birincisi, kıt kaynaklarımızın verimli kullanılmasında dönüştürücü bir rol üstlenin.

Yüksek katma değerli üretimi ve rekabeti odağına alan yenilikçi işlere, istihdamı artıran yatırımlara desteğinizi lütfen esirgemeyin.
 İkincisi, KOBİ’lerimizin işlerini büyütmesine ve küresel tedarik zincirlerine entegre olmasına katkı sağlayın. “Teminata dayalı” geleneksel kredilendirme yaklaşımlarının ötesine geçerek, risk yönetimine dayalı finansman uygulamalarını yaygınlaştırmaya odaklanın.

Bu yaklaşım, kritik sektörlerdeki firmaların yeterli finansal kaynağa ulaşabilmesi için büyük önem taşıyor.

Bunun zahmetli bir süreç olduğunun ve sizleri zorlayacağının farkındayız. Ancak bankalarımız uzun vadeli, istikrarlı ve sürdürülebilir finansman ilişkisine odaklanmalıdırlar.

Üçüncüsü ve sonuncusu, finansal sağlamlığı korumaktan asla vazgeçmeyin. Hâlihazırda bankacılık sektörümüz gerek sermaye yeterliliği, gerekse likidite ve karşılık oranları bakımından, yalnızca gelişmekte olan değil, gelişmiş birçok ülkeye göre oldukça iyi durumdadır.

Bu sağlam görünüm, ekonomimiz için de bir çıpa görevi görüyor. Ancak bu olumlu görünüm bizleri rehavete sürüklememelidir.”

Bakmadan Geçme