Bakan Pekcan'a esnaf soruları

Saadet Partili Karaduman, pandemi sürecinden etkilenen esnaflara yapılacak desteklere ilişkin bilgi talebinde bulunduğu Bakan Pekcan'a 'Ülkemiz genelinde son bir yılda sicil kaydını silen toplamda kaç esnafımız vardır?' sorusunu yöneltti

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan pandemi sürecinden etkilenen esnaflara yapılacak desteklere ilişkin bilgi talebinde bulundu.

TBMM Başkanlığına Pekcan tarafından cevaplandırılması talebiyle soru önergesi veren Karaduman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi sürecinde ciddi mağduriyet yaşayan esnafların her platformda mağduriyetlerini dile getirmeye çalıştıklarını belirtti.

“Son kısıtlamalarla birlikte özellikle kahvehane ve lokantaların çoğu siftah yapmadan dükkânını kapatıyor. Birçok esnafımız yapılan kısıtlı kira yardımına erişemiyor veya erişse bile bu yardımlar giderlerinin çok az bir kısmını karşılayabiliyor. Bu sebeple birçok esnaf dükkânını süresiz kapatmak zorunda kalmıştır” ifadesini kullanan Karaduman, şunları kaydetti:

 “Bununla birlikte ulusal basınımızda yer alan haberlerde Japon esnafların yaşadığı mağduriyetler gündeme gelmiş ve bu konu halen konuşulmaktadır. Devletimizce Japon esnafların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik bir destek paketinin açıklanıp açıklanmayacağı konusunu merak edilmektedir.” 

Karaduman, Pekcan’a şu soruları yöneltti:

- Ülkemiz genelinde son bir yılda sicil kaydını silen toplamda kaç esnafımız vardır?

- Lokanta ve kahvehaneler ne zaman hizmet sağlayabilecektir? Kısıtlamaların devam 

edecekse yeni destek paketi açıklanacak mıdır?

- Ulusal basınımızda yer alan haberlerde Japon esnafların yaşadığı mağduriyetler ifade edilmektedir? Bu konuda Japon devletinden gelen bir yardım talebi var mıdır?

-Japon esnafın mağduriyetini gidermek amacıyla Japon devletine maddi destek sağlamaya yönelik bir çalışmanız olacak mıdır? 

 

Bakmadan Geçme