Bakan Soylu'dan Tekel büfe Açıklaması

Tekel büfeleriyle ilgili son günlerde ortaya çıkan haberlere karşı Bakan Soylu açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tam kapanma döneminde uygulanacak tedbirleri değerlendirmek üzere 81 il valisiyle telekonferans yöntemiyle toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, Bakanlık'taki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nin (GAMER) toplantı salonundan katılan Soylu, söz konusu toplantıda tam kapanma ile ilgili genelge ve Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile ileriki süreçte nelerin yapılacağının değerlendirileceğini söyledi.

Soylu, toplantıda ayrıca 29 Nisan saat 19.00'da başlayıp 17 Mayıs saat 05.00'te sona erecek tam kapanma sürecinde üretim, imalat, tedarik, lojistik, orman, tarım ve sağlık sektörleriyle ilgili yürütülecek süreçlerin de ele alınacağını vurguladı.

Tam kapanmadan muafiyet sağlayacak grupları da bu toplantıda gözden geçireceklerini ifade eden Soylu, "Tabii çok uzun süredir bu musibetle hem dünya hem bizler mücadele ediyoruz. Mücadelenin birçok ayağı var.

Bu önemli ayaklarından bir tanesiyle de biz iştigal ediyoruz. En önemli ayağı da sağlık ayağı. Sizler de vilayetlerinizde Bilim Kurulunun aldığı kararlar, Sağlık Bakanlığının yaptığı tespitler ve değerlendirmeler, kabinede alınan kararlar, bunların genelgeye dönüştürülmesi ve sizlerle buluşması sürecini hep birlikte yönetiyorsunuz." ifadelerini kullandı. Bakan Soylu, pandemide gelinen nokta itibarıyla mart ayından itibaren nisan başında ciddi bir yükselme ile karşı karşıya kalındığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu uzun zamandır söylediğimiz ve ayakta tutmaya çalıştığımız ana parametrelerimizi etkilemeye ve ciddi bir şekilde tehdit etmeye başladı. Bunlardan bir tanesi kamu düzeni ve kamu güvenliği idi. Bir tanesi sağlık sisteminin sürdürülebilirliğiydi. Bir tanesi tedarik, üretim ve imalat zincirinin aksamamasıydı.

Bir tanesi de temizlik, maske, mesafe gibi sosyal izolasyon kurallarına uyulmasıydı. Dört ana süreç üzerinde bugüne kadar bunu yürüttük, yürütmeye devam ettik."

Tekel büfeleriyle ilgili de açıklama yapan Bakan Soylu, "Genelge çok açık. İstisnada yer almıyor ve kapalı. Hem burada herhangi bir muafiyet yok hem de bir soru işareti de söz konusu değil." dedi.

 

Bakmadan Geçme