Bakanlardan Fethullah Gülen açıklaması

Fethullah Gülen'in ölümü hakkında açıklama yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 'Bu ölüm bizi rehavete sokmayacak' dedi. Adalet bakanı Tunç ise 'Mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecek' mesajı verdi.

Hakkında 'Fethullahçı Terör Örgütü elebaşı' olmak suçundan dava açılan Fethullah Gülen 83 yaşında öldü. Gülen’in ölümü, güvenlik kaynaklarınca da doğrulandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha ile düzenlediği ortak basın toplantısında Fethullah Gülen'in ölümüyle ilgili açıklama yaptı. "FETÖ örgütü elebaşının ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor" açıklaması yapan Fidan, "Devletimiz bu örgütle mücadele etmeye devam edecek. Bu ölüm bizi rehavete sokmayacak" dedi.

Fidan, terörle mücadelede kararlılığın devam edeceğini belirterek, "Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür" dedi.

Bu ölüm haberinin kendilerini hiçbir zaman rehavete, gevşemeye itmeyeceğini söyleyen Fidan, "Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makinaya dönüştürmüştür" diye konuştu.

'YOL YAKINKEN DÖNMEYİ BİLSİNLER'

Fidan, bu insanların yurt dışında istihbarat servislerinin elinde büyük bir zillet içinde kendi ülkelerine, milletlerine ve değerlerine karşı bir silah olarak kullanıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye, devletlerinin, milletlerinin aleyhine çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu iyi bir son değil. Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecekler. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler."

YILMAZ TUNÇ: MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da "FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlığımızı hiçbir şekilde akamete uğratmayacak aksine mücadelemiz aynı kararlılık ve azimle devam edecektir. Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir" açıklaması yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tunç, şu ifadeler kullandı:

"FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı hiçbir şekilde akamete uğratmayacak aksine mücadelemiz aynı kararlılık ve azimle devam edecektir.

Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir.

FETÖ üyeleri hakkında yürütülmekte olan adli işlemler söz konusu ölüm olayından etkilenmeden örgütün yönetici ve üyelerine karşı yürütülen yargılamalar ve uluslararası adli mekanizmalar aynı kararlılıkla takip edilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta yargı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli iradeye karşı savaş açan bu ihanet şebekesinin kalıntılarını temizlemekten asla vazgeçmeyecek, milletimizin huzuru ve güvenliği için gereken her adım atılmaya devam edilecek, hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecektir."

Bakmadan Geçme