Baklava Tadında Kaçakçılık Yargı Önünde

Tanık iş adamı G.Ö  ile mahkeme başkanı arasında kısa süren bir tartışma yaşandı. adamı G.Ö  mahkeme başkanına 'Geçen celsenin tutanaklarına baktığımda 'Beni tanıdığınızı (G.Ö'yü tanıyorum) belirtmişsiniz. Nereden tanıyorsunuz' diye sordu. Mahkeme başkanı örgütün sözde 'yargı imamı' olduğu iddia edilip silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan avukat Mehmet Rasim Kuseyri'nin davasını hatırlatarak 'Rasim Kuseyri davasından tanıyorum' dedi. İş adamı G.Ö. 'Müşteki idim o davada'  deyince mahkeme Başkanı 'Ben müştekiliğinizi kabul etmedim' şekline cevap verdi. Bu sözler üzerine 'Ben de tanıklık yapım' şeklinde konuştu.

Ankara'nın en ünlü pastanelerinden birinin ortağı ve yöneticisi olan Ünal Kökten ve  eşi  Demet Kökten'in, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Ankara Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'nde yönetim kurulu başkan yardımcılığı ile yönetim kurulu asil üyeliği görevini yürüttüğü, elebaşı Fethullah Gülen'in çağrısının ardından örgütün finans kurumu Bank Asya'da katılım hesabı açıp para yatırdığı belirtilerek açılan dava Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Ankara'da G.Ö. adlı bir iş adamının ifadeleriyle başlatılan soruşturmayla açılan davada, tanık dinlemesi yapıldı.

Başkan İhsası Rey mi Yaptı? Tanık iş adamı G.Ö  ile mahkeme başkanı arasında kısa süren bir tartışma yaşandı. adamı G.Ö  mahkeme başkanına “Geçen celsenin tutanaklarına baktığımda “Beni tanıdığınızı (G.Ö’yü tanıyorum) belirtmişsiniz. Nereden tanıyorsunuz” diye sordu. Mahkeme başkanı örgütün sözde "yargı imamı" olduğu iddia edilip silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan avukat Mehmet Rasim Kuseyri’nin davasını hatırlatarak “Rasim Kuseyri davasından tanıyorum” dedi. İş adamı G.Ö. “Müşteki idim o davada”  deyince mahkeme Başkanı “Ben müştekiliğinizi kabul etmedim” şekline cevap verdi. Bu sözler üzerine “Ben de tanıklık yapım” şeklinde konuştu.

Kaçakçılığı FETÖ sayesinde Yaptı Mahkeme başkanı yemin ettirdikten sona İş adamı G.Ö’ye sanık Ünal Kökten’i nereden tanıdığını, ilişkisini sordu. İş adamı G.Ö şöyle dedi: “Ünal Kökten liseden bu yana tanırım. Alış verişim olmadı. Ankara'da lüks otomobil kaçakçılığı yapıyordu. Eşi de FETÖ'nün ablası idi. Bu işleri “nasıl yapıyorsun” diye sorduğumuzda bana emniyetten ve gümrükten adamları olduğunu FETÖ’nün desteğini her yerde anlatıyordu.” Sanık avukatının “aralarında ticari husumet var. Eşi de beraat etti” deyince iş adamı G.Ö “devam eden bir dava var. Bu olayla ilgili MASAK ve Emniyet’in raporları var. Bu dava ile ne ilişkisi var. Ben vatanını seven bir Türk evladı olarak görevimi yapıyorum. Eşinin yargılandığı davada berat etmedi. Temyiz edildi. Yargılanma  Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesin devam ediyor” şeklinde konuştu. Mahkeme sanık Ünal Ökten’in adli kontrolünün devamına, Mehmet Rasim Kuseyri dava dosyasının istenmesine ortak olduğu şirketlerin Bank Asya’daki hesaplarının istenmesine karar verilerek 1 Nisan 2021 tarihine ertelendi.

FETÖ’nün Suç Ayağı Dava Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma bürosu savcılarından Cem Solmaz tarafından hazırlanan iddianamesiyle Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık Demet Kökten, 22.  Ağır Ceza Mahkemesi'nde ise sanık Ünal Ünal Kökten yargılanıyor.  

Bakmadan Geçme