Balıkçı Şaştı Kaldı Bu İşe!

Bundan 10 gün önce, bir türlü soğumayan havalar nedeniyle tezgahta buz küpler koyan balıkçılar şimdi buzları çözmek için ateş yakıyor

Balıkçılıkla geçimlerini sağlayan balıkçı esnafı, yaklaşık 10 gün önce, bir türlü soğumayan havalar nedeniyle tezgahta buz küpleri kullanıyordu. Semt pazarları ve pazaryerlerine giderken yanlarında büyük buz küpleri de getiren esnaf, sıcak havalar nedeniyle balıklar kendini salmasın diye çaba sarf ediyordu.

GECE EKSİ 15 DERECE ÖLÇÜLDÜ

Sabah gazetesi'nden Tuna Çelik'in haberine göre Aradan geçen 10 günün ardından Bursa'da gece eksi 15 derecelere kadar düşen hava sıcaklıkları yine balıkçı esnafının kabusu oldu. Bu kez tezgaha satışa çıkarılacak olan balıkların buz tutması nedeniyle esnaf, tezgah arkalarında küçük ateşler yakarak hem ısınıyor hem de buz tutan balıkları çözmeye çalışıyor.

DEĞİŞEN SICAKLIKLAR BİZİ ZORLUYOR

Mimarsinan mahallesindeki semt pazarında balık tezgahı kuran esnaf Recep Altın, "Geçen hafta balıklarımızı muhafaza edebilmek için büyük buz küpleri kullanıyorduk, şimdi ise buzlardan kurtulmak için ateş yakıyoruz. Havalarla olan imtihanımız sürüyor" dedi.

Bakmadan Geçme