Bartın, Kastamonu Ve Sinop'ta Sel Felaketi

Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta sağanak yağış ardından bastıran sel, kara yollarını kapattı. Araçların içinde mahsur kalan sürücüleri AFAD kurtardı. Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı kurtarma helikopterleri evlerin çatılarından vatandaşları tahliye etti. Kastamonu Azdavay kara yolu ulaşıma kapandı. Bartın genelinde 31 köye elektrik verilemiyor.

Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta sel yaşamı felç etti. Azdavay ilçesi ile Kastamonu'yu birbirine bağlayan kara yolunun Samancılar mevkisinde, sağanağın ardından sel oluştu. Kara yolu, su birikintisi nedeniyle ulaşıma kapandı. Kopuk mevkisinde kara yolunun çökmesi nedeniyle yolda kalan araçların içindeki sürücüler mahsur kaldı. Bölgede AFAD ile UMKE, Jandarma Arama Kurtarma, Karayolları ve Özel İdare ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Bartın'ın Ulus ilçesi Zaferköy Ağdacı Mahallesi'nde 300 kişi, güvenli bölgelere tahliye edildi. Abidinpaşa ilçesinde ise 15 kişinin tedbir amaçlı KYK yurduna yerleştirildi.

AFAD, Karabük - Bartın yolu Bahçecik mevkisinde yoğun yağış sonucu bir köprüde meydana gelen göçük nedeniyle yaralanan 13 kişiden 8'inin tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

Bartın genelinde 31 köye elektrik verilemiyor, bölgeye ilave mobil baz istasyonu, yol ve köprü gibi altyapı unsurlarının onarılması amacıyla ekip, ekipman ve araç takviyesi yapıldı.

Kastamonu'nun Cide İlçesi Çayüstü köyü Güzel ve Merkez mahallelerinden de 25 vatandaş Mencitli köyüne tahliye edildi. Bozkurt ilçesinden 2 helikopter ile Abana ilçesine afetzedelerin tahliyesine devam ediliyor.

Kastamonu Azdavay kara yolu ulaşıma kapandı, il genelinde 168 köye elektrik verilemiyor.

Ayancık'ta 76 afetzede 2 helikopter ile tahliye edildi. 2 Sahil Güvenlik ve 2 Kara Kuvvetleri helikopteri ile tahliye çalışmaları devam ediyor. Sinop Türkeli Ayancık yolu ulaşıma açıldı. Ayancık ilçesinde 100'e yakın köy yolu ise ulaşıma kapalı durumda.Türk Kızılay selin etkilediği bölgelerde erzak ve sıcak yemek dağıtımına başladı.

Bakmadan Geçme