• Haberler
  • Ticaret
  • Belediyelerden İnteternet Kafelere Eğlence Vergisi Salması

Belediyelerden İnteternet Kafelere Eğlence Vergisi Salması

Tepe, Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu tarafından da geçmişte İçişleri Bakanlığı'na başvurulduğunu hatırlatarak, internet kafelerin belediyeler tarafından eğlence vergisine tabi tutulduğunun belirtildiğini ve bu konunun açıklığa kavuşturulması talebinde bulunulduğunu söyledi.

Bartın Kahveciler Odası Başkanı Ayhan Tepe, eğlence vergisi konusunda önemli bir açıklama yaptı. 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'na göre eğlence işletmelerinin eğlence vergisine tabi olduğunu belirten Tepe, bazı belediyelerin kahvehane, kıraathane, çay ocağı, çay bahçesi, bilardo salonu ve internet kafelerden bu vergiyi talep ettiğini söyledi.

Ancak, aynı kanunun istisna ve muaflıklara ilişkin 19. maddesinin incelendiğinde, bira ve alkollü içeceklerin satılmadığı ve ruhsatlarında kahvehane, kıraathane, çay ocağı, çay bahçesi olarak kayıtlı işletmelerin eğlence vergisinden muaf tutulduğunun açıkça ifade edildiğini belirtti.

Tepe, Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu tarafından da geçmişte İçişleri Bakanlığı'na başvurulduğunu hatırlatarak, internet kafelerin belediyeler tarafından eğlence vergisine tabi tutulduğunun belirtildiğini ve bu konunun açıklığa kavuşturulması talebinde bulunulduğunu söyledi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden gelen cevabi yazıda, internet kafelerin 2464 sayılı Kanunun 19/5 maddesi kapsamında istisna olduğu ve dolayısıyla eğlence vergisi muhatabı olmadığının açıklandığını belirtti.

Başkan Tepe, üyelerine bu bilgiyi önemle duyurarak, ilgili işletmelerin vergi konusunda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Bakmadan Geçme