Bendevi Palandöken : Esnaflar Yeni Adımlar Atılmasını Bekliyor

Esnafın dikkat kesildiği Kabine Toplantısından esnaf için beklenen hibe paketi açıklansa da Tesk Başkanı Bendevi Palandöken ' esnaflar yeni adımlar atılmasını bekliyor ' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  kabine toplantısının ardından esnafa hibe paketi açıkladı.Esnaflar hibe paketinden menmun olsa da daha fazla adım atılmasını bekliyor.

Tesk Başkanı Bendevi Palandöken twitter üzerinden yaptığı açıklamada  ;

" Esnafımız için verilen hibe desteğinin yanı sıra, daha önceden alınan kredi borçları ile birlikte Sosyal Güvenlik ve vergi yapılandırmalarında gerekli ödemeler yapılamadığı için binlerce esnafımız bu konuda yeni bir adım atılmasını beklemektedir.

Kredi, vergi, SGK yapılandırmalarına ilişkin borçlar yeniden ve faizsiz olarak yapılandırılmalıdır. Lokanta, restoran, pazar yerlerinde zincir marketlerin haksız rekabeti önlenmeli, %50 kapasiteyle çalışan ulaştırma sektörüne KDV/ÖTV’den arındırılmış ticari akaryakıt verilmelidir

Bu kapsamda, Covid-19 sebebiyle son alınan tedbirler ve verilen desteklerin artırılması için Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan 'dan randevu talep ettim." dedi.

Bakmadan Geçme