Bir çorbacı dükkânı iki evi artık geçindiremiyor oğlum!

CHP'li Öztrak: Ortak olarak sahip oldukları dükkân kirası nedeniyle, birbirini mahkemeye veren abi-kardeş mi istersiniz. Yoksa 'Bir çorbacı dükkânı iki evi artık geçindiremiyor oğlum!' diyerek, gözyaşları içinde oğlunu işten çıkaran, başka yerde ekmeğini bul diyen baba mı istersiniz.

 

Eski Hazine müsteşarlarından CHP Sözcüsü Öztrak, Erdoğan’ın 2023’te Ay’a çıkma vaadiyle ilgili, “Bir de slogan bulmuşlar. Gökyüzüne bak, Ay’ı gör! Millet aybaşını göremez hale gelmiş, aybaşını getiremez hale gelmiş, Ay’ı nasıl görecek? Bunlar milletten kopmuşlar, milyonlarla alay ediyorlar” diye konuştu.


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,  Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve iktidarın icraatlerini eleştirdi.

Öztrak’ın gündeminde ekonomi ve esnafın sorunları da vardı.

Faik Öztrak şunları kaydetti:


“Biz Genel Başkanımız başta olmak üzere tüm üyelerimiz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sokaklardayız. Bu hafta Cumhuriyet Halk Partisi Ekonomi Masası olarak, milletin dertlerini dinledik. Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonunu ziyaret ettik. Türkiye’nin dört bir yanından gelen, esnaflarımızın oda başkanlarıyla, bir araya geldik. Salgın nedeniyle hükümetin iş yerlerini kapattığı, krizden en fazla etkilenen esnafların dertlerini dinledik. Bu krizde ülkemizde sadece ekonomik değil, büyük bir sosyal çöküş de yaşanıyor. Ortak olarak sahip oldukları dükkân kirası nedeniyle, birbirini mahkemeye veren abi-kardeş mi istersiniz. Yoksa “Bir çorbacı dükkânı iki evi artık geçindiremiyor oğlum!” diyerek, gözyaşları içinde oğlunu işten çıkaran, başka yerde ekmeğini bul diyen baba mı istersiniz. Ülkemizde büyük insani dramlar yaşanıyor. Ama bu dertleri Saray’dan dinleyen, gören yok. Üstüne üstlük, sokaktaki esnafın halini görmeyenler, “Gökyüzüne bak, Ay’ı gör!” Diyerek bir de esnaflarımızla alay ediyorlar."

Bakmadan Geçme