Bodrum Yangını Kontrol Altına Alındı

Bodrum'da çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle yerleşim bölgesine doğru ilerlemeye başladı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahale edildi. Bakan Pakdemirli yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Bodrum'da Dereköy Mahallesi'ndeki otluk ve makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangına, 2 yangın söndürme uçağı, 5 yangın söndürme helikopteri ile havadan, çok sayıda arazöz, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile de karadan müdahale edildi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 

Muğla CHP Milletvekili Mürsel Alban, yangın bölgesine gitti. Alban yangının yerleşim bölgelerini tehdit ettiğini söyledi.  Alban, gece olmadan yangının ilerlemesinin durdurulması için havadan müdahale edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yangının yerleşim yerine ulaşmaması için ekiplerin yoğun çaba gösterdi. Bazı vatandaşların tedbir amaçlı evlerinin etrafındaki kuru otları ve ağaçları suladığı görüldü.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ile İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan da yangın söndürme çalışmalarını olay yerinden yönlendirdi.

Rüzgarın etkiyle yayılan yangını kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışması sürüyor.

 

Bakmadan Geçme