Bu caddede AK Parti'li vekiller gezer mi gezemez mi?

Kılıçdaroğlu'nun bu iddiası çok konuşulacak. CHP lideri, Uşak'ta esnafın adeta can çekiştiği bir caddenin adını verdi ve oraya hiçbir AK Partili vekilin gidip gezemeyeceğini iddia etti.

Bu iddia siyaseti ısıtır. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu iddiası çok konuşulacak. Kılıçdaroğlu, esnafın adeta can çekiştiği bir caddenin adını verdi ve oraya hiçbir AK Partili vekilin gidip gezemeyeceğini iddia etti.

CHP Genel Bakanı'nın dünkü TBMM Grup konuşmasında bir bölüm vardı ki esnafın diline adeta pelesenk oldu.

Kılıçdaroğlu, “Uşak'ta en işlek cadde İsmet Paşa Caddesi. O caddeyi geziyor milletvekili arkadaşlarım. Esnaf dert yanıyor. Bir AK Parti milletvekili dahi gidip gezemez orada, Erdoğan da gidip gezemez orada.” dedi.

İşte konuşmanın o bölümü:

“Bazen şu eleştiriler bize çok gelir. "Ya boş verin bunları siz, biz bunların ne mal olduğunu gördük. Siz ne yapacağınızı anlatın." Bunu da söylüyorlar vatandaşlar. Gittiğim yerlerde çok sayıda vatandaş bunu da söylüyor ama biz şunu yapıyoruz bakın; 3-4 Şubat'ta 25 milletvekilini Uşak'a, 3 de parti meclisi üyesi gönderdik, Afyonkarahisar'a 26 milletvekili ve 6 parti meclisi üyesi gönderdik, bütün il ve ilçeleri gezdiler, bütün esnafları dinlediler. Özel bir şey yapmadılar, sadece dinlediler ve ellerindeki fırsat ölçüsünde, zaman ölçüsünde çözümlerimizi de anlattılar.
Bakın değerli arkadaşlarım; Uşak'ta en işlek cadde İsmet Paşa Caddesi. O caddeyi geziyor milletvekili arkadaşlarım. Esnaf dert yanıyor. Bir AK Parti milletvekili dahi gidip gezemez orada, Erdoğan da gidip gezemez orada. Çiftçiler dert yanıyor, süt üreticileri dert yanıyor. Aynı tablo Afyon'da da var. Orada da Uzun Çarşı var Afyon'da, en işlek caddesi. Esnaf diyor ki; "Eskiden burada hava parası dünyanın parasıydı. Bir dükkan, acaba biz de burada bir yer açabilir miyiz diye. Birisi ayrılırsa büyük hava paralarıyla biz burada çalıştırırdık, dükkan açardık yeniden." Şimdi dükkanlar kapalı arkadaşlar. Bir kentin kalbini düşün. İki büyük caddeyi düşünün. Ticaretin merkezini düşünün. O merkezde insanlar para kazanmıyor, "Dükkanı açamıyoruz" diyorlar. "Açsak günde 300-400 lira masraf var" diyor. "Bu masrafı bile karşılayamıyoruz" diyor. Türkiye'nin sorunları bu ve biz bu sorunları aşmak zorundayız."

Bakmadan Geçme