Başkan götüren haberlerden biri: Bu faizle ev ve araba alınmaz

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, yüksek seyreden faizler ile ilgili açıklamada bulundu. Ağaoğlu, 'Faizler maliyetleri artırıyor. İnsanlarımızın kredileri kullanıp, araba ya da ev alma gibi imkana kavuşmaları zorlaşıyor. Bir an evvel piyasadaki faizlerin düşmesi lazım.' ifadelerini kullandı.

Dünya salgında ekonomilerini canlandırmak için faizden uzak dururken, Türkiye’de Merkez Bankası’nın faizi %19’a taşıması üreticiden yatırımcıya, esnafa ve çalışanlara büyük yük getiren Merkez Bankası'nın Başkanı Naci Ağbal bu gece şok kararname ile görevden alınıp yerine Şahap Kavcıoğlu getirildi. 

İşte Ağbal'ı, 4,5 aydır oturduğu koltuktan eden faiz düzenine karşı en kararlı duruşu gösteren gazetelerden Yeni Şafak'ın o haberlerinden biri...

18 Mart'ta yüzde 18 faiz kararı aldı banka. İşte o karar alınmadan önce basılı gazetede yer alan haberlerden birinde de faiz politikasına sert eleştiriler yöneltilmişti. Buna rağmen yüzde 18 faiz kararı geldi.

Ağbal, daha bu haberin mürekkebi bile kurumudan koltuğundan oldu.

İşte faizi hedefe koyan o haber serilerinden çarpıcı bir başlık:

Bu faizle ev ve araba alınmaz

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, yüksek seyreden faizler ile ilgili açıklamada bulundu. Ağaoğlu, "Faizler maliyetleri artırıyor. İnsanlarımızın kredileri kullanıp, araba ya da ev alma gibi imkana kavuşmaları zorlaşıyor. Bir an evvel piyasadaki faizlerin düşmesi lazım." ifadelerini kullandı.

 

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı düzenleme ile ilgili açıklama yaptı.

 

Ağaoğlu bu düzenlemeyle konut ve otomobil alımlarında daha uzun vade kullandırma imkanı sunduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı,

"Bir an evvel piyasadaki faizlerin düşmesi lazım"

“Ancak halen yüksek seyreden faizler maliyetleri artıracağından ve pandemi nedeniyle de birçok insanımız dükkanını kapatmış, işinden olmuş veya işleri yavaşladığından dolayı o uzun vadeli kredileri kullanıp, araba ya da ev alma gibi imkanına kavuşmaları zorlaşıyor. Bir an evvel piyasadaki faizlerin düşmesi lazım.”

 

Bakmadan Geçme