Bursa , Kargo Taleplerini Karşılamada Sınıfta Kaldı

Bursa Yenişehir Havalimanı'nda bir kargo uçağını dolduracak ve süreklilik arz edecek kapasite oluşturulamadı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Lojistik AŞ’nin çalışmaları kapsamında Yenişehir Havalimanı hava kargo taşımacılığı 2019’un nisan ayında yapılmaya başlanmıştı. 

Ancak birkaç tarifeli seferin ardından gerek yeterli hacim oluşmaması, gerekse maliyetlerin yüksekliği gibi nedenlerle hava kargo taşımacılığına ara verilmiş ve yükler Bursa’da gümrüklenerek kapalı kasa araçlarla İstanbul’a sevk edilmişti.

Ancak bu süreç de bir süre sonra kesintiye uğradı. Kamuoyunda konuşulan ise Bursa iş dünyasının Yenişehir Havalimanı’nı yeteri kadar sahiplenmediği, sadece iniş maliyeti 30 bin doları aşan bir kargo uçağını dolduracak ve süreklilik arz edecek kapasitenin oluşturulmadığı yönünde.

Esra Özafrat'ın haberine göre şu anda Bursa Yenişehir Havalimanı’nda tarifeli kargo seferi bulunmuyor. Sadece bazı otomotiv firmalarına yurt dışından ürün gönderen şirketlerin charter denilen, tarifesiz uçakları zaman zaman iniş yapıyor.

Sektör temsilcileri yaz aylarının da bu şekilde geçeceğini, iş hacimlerinin artmasıyla eylül ve ekim aylarından sonra Yenişehir’den kargo taşımacılığının başlayabileceği öngörüsünde bulunuyor.

Bursa Genç Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD) Başkanı Murat Kaya, “Pandemi döneminde gördük ki tedarik ve lojistik anlamında ülkemizin bölgede çok önemli bir yeri bulunuyor.

Yenişehir Havaalanımız ülkemizin hava kargo taşımacılığının merkezi olabilecek imkanlara da sahiptir. Bu konuda da iş dünyasına yönelik meslek kuruluşlarının girişimlerde bulunmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ise “Bursa kamuoyu Yenişehir Havalimanı’nı sahiplenmiyor. Bütün STK’lar birleşip bu konunun üzerine gitmeli. Kent Konseyi olarak bu konuda girişimlerde bulunduk, ancak destek bulamadık.

Bursa 3 milyonu geçen nüfusu, ticari potansiyeli ve iyi planlanmış bir çalışma ile bu havalimanını işletecek dinamizme sahiptir” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bakmadan Geçme