Çanta Devleri Gençlerin İdeolü mü olacak ?

100'ün üzerinde ülkeye ihracat yapan Seraciye sektörü güzünü yeni in san kaynağına dikti . Gençlerin rol modelleri ise çanta üreticisi olan dünyanın en zenginleri arasında yer alan Louis Vuitton, Christian Dior ve Tiffany'nin sahibi olan lüks eşya devi LVMH'nin Başkanı Arnault.... ıyoruz. 2022'de ihracatımız 320 milyon dolar oldu. Bu yıl ise yüzde 11'lik düşüş yaşadık

. İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi, Saraciye Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve başkan adayı Hasan Süren sektörün öncelikle ele alacağı başlıklardan birinin nitelikli iş gücü sorunu olacağını ifade eden Süren, “Sektörümüz için en büyük sorunların başında yetişmiş çalışan sorunu geliyor. EYT ile birlikte firmalar nitelikli elemanlarını da kaybetti. Bu bağlamda öncelik vereceğimiz konuların başında eğitim gelecek. Rekabet avantajını korumak için nitelikli iş gücü yetiştirmemiz şart.” dedi.

Konya’da Selçuk Üniversitesi’nin ayakkabı ve saraciye tasarımı üzerine eğitim verdiğini, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) çatısı altında ise İstanbul’da meslek lisesi düzeyinde istihdamı artıracak çalışmalara imza atıldığını ifade eden Süren, “Tüm bu eğitimler hem tasarımı hem de üretim tekniklerini geliştirmeyi amaçlıyor.  Gençlerin de artık algısının değiştiğini gözlemliyoruz. Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Louis Vuitton, Christian Dior ve Tiffany'nin sahibi olan lüks eşya devi LVMH'nin Başkanı Arnault'nun çanta üreticisi olması gençlerim çok ilgisini çekiyor ve sektöre karşı bakış açısını pozitif etkiliyor. Sadece sektörün değil; kamunun da desteğiyle nitelikli çalışan sorununun orta-uzun vadede çözüleceğine inanıyoruz. Ülke genelinde bu anlamda yürütülen çalışmaları yaygınlaştırmamız lazım.” diye konuştu. 

 

Bakmadan Geçme