• Haberler
  • Ticaret
  • Çarşı karıştı...Pazar Tatilinden Herkes Çok Mutlu

Çarşı karıştı...Pazar Tatilinden Herkes Çok Mutlu

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, pazar günü tatilinin esnafın büyük çoğunluğunun talebi olduğunu ve bu kararın esnafın çalışma şartlarını iyileştirdiğini belirtti. Kara, 'Bu kararın kimseyi mağdur etmediğini ve esnafın da zamanla bu karardan memnun olacağını göreceksiniz,' dedi.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, pazar tatiline karşı çıkan kuaför ve güzellik salonu işletmecilerini kızdıracak açıklamalarda bulundu. Kara, "Pazar tatilinden herkes çok mutlu," dedi. Kara'ya göre karara karşı çıkanlar zincir kuaförler ve AVM kuaförleri.

"Pazar Günü Kapalı Olmaktan Herkes Memnun"

Sezayi Kara, Tele 1 TV'de Sabah Pusulası programında Musa Özuğurlu'nun sorularını yanıtladı. Kara, pazar günleri kapalı olma kararının uzun yıllardır uygulandığını ve bu durumdan herkesin memnun olduğunu belirtti. Kara, "Yıllardır Ankara'da berber dükkanları pazar günleri kapalıydı. Bu kararname ile birlikte herkes mutlu oldu," dedi.

İtiraz Edenlerin Gerekçeleri

Pazar günü tatiline itiraz edenlerin zincir kuaförler ve AVM kuaförleri olduğunu belirten Kara, "Biz yıllardır tek çalışan esnaf olarak sabah 8'den akşam 10-11'e kadar çalışıyoruz ve haftanın 7 günü çalıştığımızda dinlenemiyoruz, ailemize vakit ayıramıyoruz," ifadelerini kullandı.

30 Yıllık Mücadele

Kara, 30 yıldır pazar günü kapalı olma mücadelesi verdiklerini ve bu kararı esnafın büyük çoğunluğunun desteklediğini belirtti. Kara, "Üyelerimizin çoğu bu kararı destekliyor. Ticaret Bakanımız da bizim kararımızı destekledi ve bu kararı onayladı," dedi.

Zincir ve AVM Kuaförleri

Kara, pazar günü tatiline karşı çıkanların zincir kuaförler ve AVM kuaförleri olduğunu belirtti: "Zincir olan kuaförler, AVM'lerdeki kuaförler bu karara en çok karşı çıkanlardır. Ancak mahallelerdeki kuaförler ve berberler bu karardan memnun."

Avrupa Örneği

Kara, Avrupa'daki uygulamalara da dikkat çekti: "Avrupa'da berberler ve kuaförler iki gün kapalı. Cumartesi öğleden sonra bile kapalı olanlar var. Bu iş daha güzel olabilir."

Halkın Talepleri ve Esnafın Yorumu

Kara, esnafın taleplerinin dikkate alındığını belirtti: "Biz halkımızı mağdur etmiyoruz. Halkımız da bizim 14 saat çalıştığımızı bilmeli. Memurlar haftada 40 saat çalışırken, biz haftada 90-95 saat çalışıyoruz. Bir gün izin yapmak hakkımız."

Vatandaşın Beklentileri

Kara, vatandaşın kuaförlerin 24 saat açık olmasını beklediğini belirtti: "Vatandaş gece 11'de bile kuaföre gitmek istiyor. Ancak bankalar ve devlet daireleri belli saatlerde kapalı. Biz de belirli saatler içerisinde hizmet vermeliyiz."

Esnafın Mutluluğu

Kara, pazar günü tatilinin esnafı mutlu ettiğini vurguladı: "Bir meslektaşım, ailesiyle kahvaltı yaparken bana teşekkür mesajı gönderdi. Bu beni çok mutlu etti. Her şey para değil, bazen aileyle vakit geçirmek de önemli."

 

 

Bakmadan Geçme