CHP: Erdoğan'ınki manifesto değil fiyasko çünkü 'esnaf' yok!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın kongre konuşmasında Türkiye’nin gerçek sorunlarına hiç değinmediğini, esnafın, köylünün, işçinin, emeklinin ve ekonominin sorunlarının çözümüne ilişkin değerlendirmede bulunmadığını belirterek, “AK Parti kongresi lebaleb doluydu ama heyecan yoktu. AK Parti Kongresi’nden manifesto bekleniyordu, fiyasko oldu” dedi.


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan’ın bugün partisinin kongresinde yaptığı konuşmayı eleştirdi.

Altay, şunları kaydetti:

 “Bugün AK Parti’nin kongresi yapıldı. Devleti yönetmeleri hasebiyle de toplumun bütün kesimleri, acaba bir umutla şöyle bir gözlerini Ak Parti kongresine çevirdiler. Kongre, manifesto kongresi olarak ilan edildi ve başladı ama üzülerek söyleyeyim ki, fiyasko kongresi olarak bitti. Bu kongreyle ilgili kaba ve ana değerlendirmemiz budur. Erdoğan bu kongrede yeni Anayasa masalı anlattı ama Türkiye de can ve mal güvenliğini ortadan kaldıran Erdoğan'dır. Erdoğan bu kongrede otoyollardan, köprülerden, havayollarından bahsetti, havaalanlarından ama bir şeyi unuttu. Bu otoyollardan köprülerden geçecek para millette yok. Erdoğan millet bahçelerinden bahsetti bu kongrede ama milletin o bahçelere gidecek, orada çay içecek parasının olmadığını da gene atladı. Erdoğan'ın bugünkü manifestosunda esnaf yok, işçi, köylü, memur, emekli, EYT'li yok; 3600 ek göstergeyi bekleyen din görevlisi, öğretmen, hemşire, polis yok, aşı yok. Sağlık çalışanlarına teşekkür yok, vefa yok ve gençler yok. Velhasıl bugünkü sözde manifesto kongresinde umut yok, fiyasko var” 


EKONOMİYİ BİTİRDİ YASTIK ALTINA GÖZ DİKTİ


"Toplumun bütün kesimleri ekonomideki sıkıntıyla ilgili olarak bugün bir ışık, bir umut, bir haber bekledi. Erdoğan ne yaptı? Millete yastık altını gösterdi. Gözünü milletin yastık altındaki birikimine diktiğini bu kongrede açık açık ilan etti. ‘Ekonomiyi ben bitirdim, siz yastık altındakileri çıkarın, finans sistemine katın da belki ülke kurtulur’ demeye getirdi. Yani dünyanın büyük ülkeleriyle aşık atan Erdoğan, batırdığı ekonomiyi milletin yastık altı birikimiyle kurtaracağını ilan etti. ‘Aile kurun, evlenme yaşı çok geç oldu, 30'lara çıktı’ diyor. İyi de gençlerin işi yok, aşı yok, adam yiyecek aş, ekmek bulamıyor. Sen adama ‘evlen, yuva kur’ diyorsun dalga geçer gibi. Erdoğan'ın Türkiye gerçeklerinden haberinin olmadığı da bu kongrede ortaya çıktı."

 

ERDOĞAN’IN 3 MEKTUP HAZIRLAMA ZAMANI GELDİ
"Düşük performanslı bir kongre izledik. Evet, salon lebâlepti ama ruh ve heyecan yoktu. Salon lebâlepti ama 83 milyon ıssızdı. Sayın Erdoğan, bugünkü kongrede bana göre tam tabirle manifesto kurultay olarak ilan ettikleri kongrede bir fiyaskoyla sonuçlandırarak, parti yönetimindeki koltuk sayısını artırmak suretiyle de suç ortağı sayısını arttırarak, kongreyi tamamladı. Kongreyle ilgili tablo budur. Osmanlı'dan kalma bir hikaye vardır. Eski sadrazam, yeni sadrazama görevi devrederken kapalı 3 zarf bırakır. Kapalı zarflar burada. Şimdi Erdoğan için 3 zarf hikayesi hakikaten yaşandı. İki  zarf da açıldı. Sadrazam der ki: ‘Başın sıkışınca birinci zarfı aç. Çok sıkışırsan ikinci zarfı aç. Daha çok sıkışırsa üçüncü zarfı aç" der eski sadrazam. Göreve başlayan sadrazam görevinden belli bir süre sonra birinci zarfı açar. Birinci zarfta şöyle yazar: ‘Senden öncekileri kötüle.’ Erdoğan sanıyorum 2005’ten 2006'dan sonra başladı; Atatürk, İnönü, Menderes, Demirel, Özal, Yılmaz, Çiller, Erbakan ve Ecevit'e etmediği laf bırakmadı. Bugün gerçi Merhum Erbakan'dan ve Merhum Türkeş'ten ve sanıyorum Merhum Menderes'ten biraz hayırla bahsetmiş. Üçüncü zarftan sonra birinci zarfa geri dönülmüyor Erdoğan. Sen bu işi yaptın. Senden öncekileri kötüledin. Bir süre böyle idare etti, fakat olmadı. Olmayınca sanıyorum 2014'te de ikinci zarfı açtı, ikinci zarfı açtı. "Etrafını kötüle". Bu sefer etrafını kötülemeye başladı. Abdullah Gül, Bülent Arınç, Davutoğlu, Babacan, Atalay, Gökçek, Ergin, Dinçer, Merkez Bankası Başkanları da dahil  bunları kötüledi.  Yetmedi... Ekonomik buhran, ekonomik kriz vardı, eskileri kötüledi. Ekonomik buhrana geldik, etrafını kötüledi. Şimdi bir ekonomik felaketle karşı karşıyayız. Erdoğan bu günlerde bu üçüncü zarfı açıyor, o da budur. Erdoğan'ın üç zarf hazırlama zamanı gelmiştir.
Ben bu kongreyle birlikte büyük hayal kırıklığı yaşayan esnafımıza, işçimize, köylümüze, çiftçimize, memurumuza, emeklimize, gençlerimize, çalışan-çalışamayanlarımıza, EYT'lilere, 3600'ü bekleyenlere buradan şunu söylüyorum: Erdoğan'a rağmen Türkiye büyük bir ülkedir. Bu millet büyük bir millettir. Bu ülke ve bu millet, bu sorunları namuslu, dürüst, ahlaklı yöneticilerin, devleti yönetmeye başladığı andan itibaren çok kısa bir sürede çözecektir. Yeter ki, aziz milletimiz emaneti ehline versin.”

Bakmadan Geçme